Tuesday, May 28, 2024
13 junija, 2012

Miss Universe je postala japonska lepotica, Slovenka med najlepših 15

By 0 666 Views

Včeraj so v Mehiki izbrali 56. zmagovalko lepotnega tekmovanja Miss Universe, tekomvanje, za katerega ima licenco Donald Trump. Za najlepšo so proglasili 20-letno Japonko Rijo Moro. Prva spremljevalka je postala 22-letna Brazika Natalija Guimaraes. Druga spremljevalka je 21-letna Venezuelka Ly Jonaitis.


Letos se je za naslov potegovalo 76 lepotic. Miss simpatičnosti je postala 20-letna Kitajka Ningning Zhang, mis fotogeničnosti pa 22-letna Anna Theresa Licaros iz Filipinov. Morijeva je druga Japonka, ki je osvojila naziv Miss Universe. Povedala je, da je s tem najbolj razveselila svojo babico. Slednja je želela, da Rijo postane mis Japonske.

V letu, ko bo Rijo nosila 250 tisoč dolarjev vredno krono, bo potovala po svetu. Zavzemala se bo za odpravo revščine in bolezni. Nad njeno lepoto je bil navdušen tudi Donald Trump. Dejal je, da je izredna šampijonka in osupljiva ženska. Rijo sicer od otroštva pleše balet, kar ji je pomagalo postavi potrpežljiva in optimistična. Nekoč si želi odpreti svojo plesno šolo. Ob zmagi je izjavila, da se ji zdi vznemirljivo, da bo pri 20 letih starosti lahko veliko naredila v dobro družbe.

V Mehiki se je dobro odrezala tudi slovenska lepotica Tjaša Kokalj. Uvrstile se je med prvih 15, med katerimi so bile poleg nje samo še tri Evropejke: Čehinja, Ukrajinka in Danka. Letošnji izbor so zaznamovali škandali. Švedinja je odstopila, ker izbor ponižuje ženske. Mehičani so izžvižgali predstavnico ZDA. Miss Tanzanije je prireditelje razburila z obrito glavo.

Nasprotniki tovrstnih izborov so pripravili svoje izbore. Na njih so izbrali miss marihuane, miss seksualnega zdravja , miss človekovih pravic. Vsem je bilo skupno to, da so imele lente popisane z nespodobnimi gesli.

Televizijski prenos izbora za Miss Universe si je ogledalo 600 milijonov gledalcev.

Vir: Dnevnik 

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Varna hormonska terapija?

13 junija, 2012 0