Friday, December 8, 2023

Kljub splošnemu mišljenju, da celulit izzove prekomerna telesna teža, temu ni tako. Celulit je pravzaprav poškodovano maščobno tkivo, ki ga na posameznem delu telesa povzročata nezadostna cirkulacija in drenaža. Pod kožo se tako nabirajo ujete maščobne celice, ki tvorijo značilno pomarančasto kožo.


Celulit pa lahko povzročajo dedni dejavniki, življenjski stil, prehrana in hormoni. Pod krilo poglejte mamo ali babico. Če ju slučajno greje celulit, spremenite življenjske navade.

Najpogostejša zabloda je, da celulit prizadene samo debele ljudi. Teorijo je demantirala obsežna raziskava, ki je pokazala, da celulit, ne glede na telesno težo, prizadene kar 80% zahodnjakinj.

Kako se znebiti celulita? V tej nalogi morate dosledno upoštevati vsa navodila. S terapijo je potrebno začeti dokaj zgodaj, saj se celulit z leti poslabša in okrepi. Telesna aktivnost delno vpliva na cirkulacijo, prekrvavitev in boljšo drenažo, vendar je njena poglavitna prednost, da izloča toksine, ki bi se sicer naložili v celulitu.

Strokovnjaki stavijo na aerobne vaje za celotno telo. Priporočajo pol urno petkrat tedensko vadbo. Poleg vadbe je potrebno paziti na prehrano in popiti dovolj vode. Samo kombinacija vseh dejavnikov bo celulit uspešno odgnala.

In za konec – liposukcija vas pred celulitom ne bo obvarovala.

Kategorija:   Novice, Telo in koža