Monday, April 22, 2024

Pogosto striženje pospešuje rast las

»Striženje ‘špičk’ ali konic las ne vpliva na lasne mešičke, ki določajo dolžino in hitrost rasti las,« pravi Paradi Mirmirani, profesorica dermatologije na University of California iz San Francisca. »Lasje v povprečju, ne glede ali se strižete ali ne, zrastejo dva centimetra na mesec. Pogosto striženje lahko ustvari iluzijo malo daljših las. Striženje razcepljenih lasnih konic in lomljenje las ustvarja vtis redkejših las,« pa pravi Matt Fugate, frizer v salonu Sally Hershberger v New Yorku.


Isti šampon čez čas postane neučinkovit

Za lepe in čiste lase vam ni potrebno menjati vrste in proizvajalca šamponov. Če si pogosto barvate lase in če pogosto  uporabljate aparate za ravnanje in navijanje las, pričnite uporabljati hidroaktivni šampon. V kolikor ste lastnica naravnih barv in forme las pa za menjavo šampona ni nikakršne potrebe.

Izpiranje s hladno vodo poudarja sijaj las

Fraza, ki jo svojim strankam frizerji pogosto prodajajo: »Mrzla voda bo zaprla ovojnico vaših las, tako bodo lasje povsem ravni.« Resnica pa je povsem drugačna. Lasje ne premorejo nobene žive celice, tako da ne morejo reagirati ne na toplo in ne na mrzlo vodo. Namesto, da med izpiranjem las zmrzujete, uporabite regeneratorje in ostale izdelke, ki vsebujejo silikon in olja, ki bodo izravnali poškodbe na lasnih ovojnicah.

Za zdrave lase vsak del las stokrat prečešite

Najbrž ste slišali, da pogosto krtačenje ali česanje las vzpodbudi izločanje naravnih olj iz lasišča, lasje postanejo sijoči, vzpodbudi pa se tudi cirkulacija krvi, ki vzpodbudi rast las. Narobe! Pravzaprav česanje povzroči trenje, kar privede do poškodbe in lomljenja las. Najpametnejše se je česati s širokim glavnikom, čas česanja pa naj bo čim krajši.

Pogosto šamponiranje proizvede več maščob

Ne glede na to kako pogosto uporabljate šampon, bodo vaši lasje vedno proizvajali enako količino maščob. Šampon ne vpliva na delovanje lojnih žlez, za izločanje maščob so odgovori geni in hormoni. Pogostejše umivanje las preprečuje prhljaj in mastno lasišče. Ne nasedajte reklamam, uporabljajte šampon, ki vam najbolj odgovarja.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Otrokom privoščite dovolj spanca

19 marca, 2013 0