Saturday, December 2, 2023

Sumljivim trditvam in mitom o nosečnosti, ter preprečevanju nezaželene nosečnosti, najpogosteje verjamejo mladi in različne skupine, ki so izpostavljene nezaželeni nosečnosti. Prenašamo nekaj mitov.


Eden najbolj znanih mitov je, da ob prvem spolnem odnosu ne morete zanositi, poroča Intimate Medicine. Že en sam spolni odnos je dovolj za spočetje, tudi prvi. Ne nasedajte pravljicam, da se to še ni nikoli zgodilo. Mogoče boste na lastnem telesu izkusili, da ta trditev ne drži.

Puhli miti

Eden od mitov pravi, da med menstruacijo ne morete zanositi. Lahko! V primeru, da imate krajši menstrualni cikel, nekje med 21 in 24 dni, je povsem mogoče, da vaša ovulacija nastopi že med menstrualno krvavitvijo. Kar se tiče menstruacije obstaja še ena neumnost, ki ji mnogi nasedajo. Pred prvo menstruacijo ne morete zanositi, kar spet ne drži.

Mnogi nepoučeni menijo, da boste nosečnost preprečili, če partner ne ejakulira v vagino. Mit je ponovno ovržen. Zadosten je že izliv v bližini vagine. Semenska tekočina lahko kljub temu doseže vagino in maternico. Ena najneverjetnejših neumnosti pa je ta, da boste nosečnost preprečile, če se po spolnem odnosu dobro izperete. Po ejakulaciji spermiji hitro plavajo proti maternici, zato je vsega konec že pred vašim izpiranjem.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Donacija zavodu Varna pot

13 junija, 2012 0