Saturday, June 15, 2024

Letos avgusta sem se prvič udeležila festivala dojiva se v ljubljanskem tivoliju, s takrat enomesečnim sinkom. Tam je bilo predstavljenih veliko stvari, mojo pozornost pa so najbolj pritegnili piškoti. Ja tako je, prav piškoti, za katere mi je Urška razložila, da so laktacijski keksi, ki pomagajo pri nastajanju mleka. In ne samo to, bili so noro okusni.


Takrat iskreno rečeno še nisem razmišljala o njih, ker sem imela mleka, na srečo za izvoz. Ker pa je moj sin pridno rasel in konkretno pridobival na teži, sem dobila občutek, da mi malo primanjkuje mleka.

Pila sem čaj za dojenje in jedla živila, ki jih priporočajo strokovnjaki. Ker sem po naravi zelo sladkosneda sem obenem pojedla tudi dosti čokolade. Nič mi ni pomagalo do več mleka. Zato sem pomislila, da bi si sama spekla takšne laktacijske kekse, ki sem jih probala takrat na festivalu.

Urško in mleks sem poiskala na facebooku in kmalu ugotovila, da mi sploh ne bo potrebno sama peči piškotov, ker pri njej dobiš že spečene. Hitro sem naročila ne en paket ampak kar 2 in komaj čakala pošiljko.

Piškoti so prišli zelo hitro in sem se lahko kmalu sladkala z njimi. Prvi dan sem jih pojedla skoraj cel zavitek, saj so bili res okusni.

Njihov učinek se je pokazal v nekaj urah. Opazila sem, da so bile dojke čez dan dosti bolj polne in so se počasi spraznile šele zvečer. Mleka je bilo toliko, da je začelo celo iztekati, kar se mi ni dogajalo že več mesecev. Sin je bil zadovoljen in sit ter se je zopet dojil kot običajno. Tudi sama sem bila srečna, ker sem se lahko sladkala brez slabe vesti.

Toplo priporočam mlekse, saj vam prihranijo dragoceni čas peke, ki ga raje namenite svojemu otroku in družini. Pri vas bodo zelo hitro, poleg tega pa je učinek zagotovljen. Če jih pojeste veliko bo tudi mleka zelo veliko. Žal se jim je težko upreti in, vsaj pri meni, ne gre da bi pojedla samo enega ali dva.

Kategorija:   mama, Nasveti, Novice, Novice
Naslednji prispevek

Mali koraki za družino brez odpadkov

17 novembra, 2018 0