Monday, July 15, 2024

Moja zgodba se začne s poroko. Seveda po slovenskem običaju poroki sledijo otroci. Najino družino je razširil sin Vitalij, 28.09.2017. Rodila sem naravno, od odteka vode do iztisa je minilo 4,5 ure. Porodno bolečino sem premagovala s svojim možem ob rami. Verjela sem, da bom z njegovo vero vame zmogla tudi brez protibolečinskih pomagal.


In bilo je tako. Še danes pomnim občutek neskončne moči, ki me je na koncu poroda prevzel. Počutila sem se, kot da bi lahko storila čisto vse-pregriznila železo, vodila svet, splezala na najvišjo goro. Temu vrhuncu pozitivne energije in moči je sledil logičen padec globoko v temo. Deček je jokal, jaz nisem spala, počutila sem se nezmožno biti mama.

Sledil je vzpon v obliki uspešnega dojenja. In padec v resnici, da nisem sposobna obvarovati otroka pred smrtjo. In vzpon v obliki vozičkanja in kafetkanja. In padec pri moči bolečine, ki sem jo občutila pri njegovem prvem cepljenju. In vzpon v preživljanju prvih skupnih praznikov. In padec pri njegovi prvi vročini. In vzpon pri prvem kobacanju. In padec pri prvem vzgojnem ukrepu.

Nekje vmes, je rodila žena mojega bratranca. Pri 4 mesecih, je moral njen otrok na operacijo. Posledično je zaradi težke situacije začela izgubljati mleko. Nato si je spekla laktacijske piškote in dojila naprej. Ko sem šla iz obiska pri njej v trgovino in stopila na otroški oddelek me je sredi polic kot strela iz jasnega zadela ideja: Tukaj morajo biti ti keksi! Tukaj poleg teh čajev za dojenje!

Na voljo morajo biti mamam, že pečeni, da lahko svoj prosti čas preživijo drugače. Če jim lahko privarčujem vsaj uro in pol časa, ki ga lahko izkoristijo za spanje, tuširanje ali meditiranje , potem sem zmagala! Ja, to bo moja pomoč ženskam!

 

In rodil se je Mleks. Mleks je laktacijski keks, ki s svojimi sestavinami pospešuje nastanek mleka pri doječih ženskah. Izdelan je po receptu iz knjige 10 P-jev za uspešno dojenje Willme A.K. Sezam, pivski kvas in ovseni kosmiči so zmagovalna kombinacija, podprta z mandlji, rozinami, čokolado in sladkorjem. Omejitve pri doziranju ne obstaja, poročajo pa, da se je težko brzdati zaradi okusa. Zaenkrat so dobavljivi v klasični izvedbi in brez laktoze. V načrtu imam razširjeno ponudbo, še bolj prilagojeno alergikom.

Želim si, da bi Mleksi romali v porodnišnice s telegrami kot prva darila za mame v Sloveniji. Da bi romali v domove na prve obiske k novorojenčkom. Da nudimo podporo, ljubezen in razvajanje tudi mami. Ker si zasluži.

Urška Slapšak

Kategorija:   Dojenje, Novice
Naslednji prispevek

Obrezovanje dečkov

4 novembra, 2018 0