Thursday, April 25, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

MNZC in otroški muzej Hermanov brlog praznjujeta

By 0 288 Views

Na razstavi »Moj rojsni dan« boste prepoznavali in spoznavali običaje praznovanja otroških rojstni dni treh generacij, v Sloveniji  in se ob razstavljenih igračah, voščilnicah, darilih, fotografijah, opisih običajev in družabnih iger nostalgično spominjali veselih trenutkov.
Osrednji predmet vsake rojstnodnevne zabave in tudi pričujoče razstave je torta. In po možnosti čim večja. Naša torta je tako velika, da boste vanjo lahko zlezli tudi vi. Otroci pa sploh ne bodo hoteli ven. In ne samo, da je velika. Tudi čudovito diši in se bohoti v razkošnih barvah.


Didaktične igre bodo zaposlile  otroke medtem pa se lahko lahko mame, očetje, babice, dedki, tete in strici  v miru sprehodijo in preučujejo zanimive tekste.

Razstava  ponuja tudi praznovanje rojstnih dni oz. prehodov v drugih kulturah. Če običaju praznovanja otroških rojstnih dni v zahodnih kulturah danes pripisujejo velik pomen pa ga v nekaterih kulturah sploh ne praznjujejo.

Na razstavi sodeluje tudi muzej iz Hamade ( Japonska), ki je v svojem prostoru razstavil tradicionalne predmete in opise praznovanj. Na Japonskem imajo rojstni dnevi 3, 5 in 7 še poseben pomen, ki ga obeležijo s mnogimi slikovitimi običaji.

Ogled razstave »Moj rojstni dan« bo tako postalo nepozabno doživetje in čisto običajen dan se bo spremenil v rojstnodnevno zabavo.

Če pa boste z otroci želeli praznovati rojstni dan s Hermanom lisjakom, ki razen običajnih praznovanj pozna tudi japonski način  praznovanja nas kontaktirajte na :

MNZC
Prešernova 17, 3000 Celje
informacijska@mnzc.si
00386 428 6428.
www.mnzc.si

Veselo praznovanje!