Friday, February 23, 2024

Poleti smo hodili na dolge sprehode v naravo, kolesarili, plavali v morju in jezerih ter tekali po gozdovih in travnikih. Zdaj pa ste mnogi žal opustili športne aktivnosti in obsedeli doma zaradi mraza in noči, ki se v tem letnem času hitreje spusti nad mesto. Tisti najbolj zagrizeni pa nikdar ne obupamo.


S primerno opremo in dobro voljo se ne zmenimo za mraz in se še naprej športno udejstvujemo na prostem, denimo smučamo ali drsamo. Ali pa se odločimo za obisk fitnesov in plavalnih bazenov. Da ne bomo povsem zakrneli in izgubili težko pridobljene mišične mase, je obisk fitnesov toplo priporočen, poleg fizične kondicije bomo pridobili še psihično in nekaj dobre volje, pa še kakšno prijetno poznanstvo se bo nemara spletlo.

Tako moški kot ženske želimo biti tudi v fitnesu privlačni in modni, hkrati ne želimo, da nas oblačila ovirajo pri vadbi. Dekleta bi rada skrila pomanjkljivosti, zaradi katerih smo prišle v fitnes, in pokazala svoje atribute.

V modnih in udobnih oblačilih se bomo počutile dobro, kar bo vplivalo na vadbo, počutje in v končni fazi na lepoto telesa. Športne modne smernice narekujejo žive barve, kot so rdeča, pink, rumena, zelena, turkizno modra, ter sladke barve, denimo roza, modra, krem in bela. Nikar ne pozabite na vzorce, ki jih je letos veliko, od grafičnih vzorcev do abstraktnih poslikav in logotipov ter imen različnih blagovnih znamk v obliki vzorcev. Tu so še pike, rože, črte …

Kroji se niso izrazito spremenili, z njimi lahko predvsem skrijemo pomanjkljivosti in jih s primernimi barvnimi vzorci pametno izkoristimo.

Redke srečnice z lepimi ravnimi trebuščki naj le-tega pokažejo in oblečejo majčko, ki se zaključuje pod prsmi. Lahko je brez rokavov ali s kratkimi rokavi, modni so tudi tričetrtinski rokavi, odvisno od postave in tega, kako zmrzljive smo. Če imate lepo oblikovana ramena in roke, si vsekakor privoščite majico brez rokavov. Če želite skriti še neutrjene nadlakti in vam britje povzroča preglavice, se raje odločite za kratke rokave ali še bolje za tričetrtinske rokave, ki so primerni predvsem za dekleta z dolgimi rokami. Preden se ogrejete, lahko nad kratko majico oblečete tanjšo jopo, ki jo dobite v kompletu, ali preprost športni pulover. Jopa z zadrgo je boljša odločitev za tiste, ki imajo lepe prsi, in za vse, ki jim je vlečenje puloverja čez glavo zoprno.

Pa še nekaj manjših trikov pri izbiri vrhnjih delov. Če imate postavo brez izrazitega pasu, bo majica, ki bo pokazala trebušček, dobra izbira, še boljša bo majica iz dveh barv. Sredinski del naj bo v eni barvi, ob strani naj bo druga barva, s čimer dosežemo učinek ozkega pasu. Seveda takšna majica ni primerna za tiste s širokimi boki in velikimi prsmi, torej z zelo ženstveno postavo. Vam priporočam majico, ki se nežno prilega telesu in ni oprijeta, spodnji del pa naj bo dolg in oprijet, hlačnice naj gredo spodaj narahlo navzven.

Kljub temu da večina nosi podložene košarice, praktičen nasvet, kako oprsje povečati, ne bo zaman. Majica s kratkimi rokavi optično poveča prsni koš, detajl, kot je napis ali svetlejša črta čez prsi, pa zagotovi pravo malo optično prevaro.

Modne so dolge hlače, tričetrtinske hlače in vroče hlačke. Navadne kratke hlače zamenjajte z vročimi hlačkami, pri tem pa pazite, da nimate preveč celulita, saj boste namesto zaželenega seksi učinka dosegle ravno nasprotno. Vroče hlačke niso najbolj praktične, če pomislimo na redno depiliranje in britje, so pa vsekakor zelo modne in seksi. Dekleta, ki bodo z oblačili dale poudarek trupu, naj ne pretiravajo še z vročimi hlačkami, razen če ne hrepenijo po pozornosti ali imajo res božansko telo.

Če torej nimate izrazito lepih nog ali vas muči depilacija, priporočam tričetrtinske hlače, ki so lahko oprijete ali široke, odvisno od počutja in postave. Lepo pristajajo ženskam z dolgimi nogami, zato naj se jim tiste s kratkimi raje izognejo in oblečejo dolge hlače s spodaj širšimi hlačnicami, ki naredijo noge optično daljše.

In še majhen trik, če imate nesorazmerno grajeno telo in so vaše noge debelejše: oblecite hlače iz dveh barv z debelejšo črto ob strani. Tiste, ki želite poudariti seksi ritko, pa izberite hlače v eni barvi s tanko črto v živi barvi čez zadnjico.

Ne smemo pozabiti na fante, ki se prav tako kot dekleta spopadajo z manjšimi ali večjimi telesnimi pomanjkljivostmi. Največkrat slišim pritoževanje fantov glede zavampanih trebuščkov, ki sprejmejo vase preveč piva in mastnih substanc.

Kako torej zakriti trebuščke, ki jih boste skušali v fitnesu natrenirati in učvrstiti? Pretesne in preširoke majice niso primerne, kupite si majico, ki bo odkrila vaše atribute, kot so lepe roke ali ramena. Če se vam zdi, da se ne morete pohvaliti ne z lepimi rokami ne rameni, izberite majico, sestavljeno iz več barv in vzorcev ali zanimivih detajlov, ki bodo odvrnili pogled od vaših pomanjkljivosti. Že črta ali vzorec na prsih bo zadostovala. Pa še zadnjica in noge. Če imate presuhe ali krive noge, jih boste zakrili s širšimi športnimi hlačami z našitimi žepi in modnimi detajli. Manjšo zadnjico prikrijejo hlače z žepi na zadnjici.

Ne pozabite, da je ob izbiri primernega kroja in barve pomemben tudi material. Najboljši so materiali, ki vsebujejo bombaž, lycro in modal mikro vlakna. Oblačila iz takšnih materialov so mehkega in prijetnega otipa, prilagajajo se telesu, so stabilnih dimenzij, vpijajo znoj, zagotavljajo zračno prepustnost, udobje, lahkotnost in so preprosta za vzdrževanje.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Zakaj dojenje?

13 junija, 2012 0