Tuesday, April 23, 2024
Drug pomemben modni dodatek brez katerega ne gre pa so torbice. Te so letošnjo jesen in zimo lahko miniaturne, ki delujejo kot nakit ali pa so lahko bolj praktične, velike voluminozne, v katerih vam skoraj ne more zmanjkati prostora. Pa še mali trik, z veliko voluminozno torbo, bo vaša figura delovala bolj drobno oziroma vitko.
Največ novosti je bilo tokrat zaslediti pri hlačah. Modne dolžine med katerimi lahko izbirate so 3/4, 7/8, dolge, nad koleni, pod koleni, vroče kratke, skratka dolžin med katerimi lahko izbirate je na pretek. Vendar kako izbrati pravo dolžino k vaši postavi? Vsaka najbolje ve kateri del nog ima najmočneje razvit. Če imate najmočneje razvita stegna naj se hlače ne končajo na stegnih saj boste s tem še poudarile širino stegen, pač pa naj se končajo na sredini kolen ali pod koleni, lahko pa so tudi tričetrtinske ali 7/8. Kroji hlač se vedno bolj ožajo, vendar to še ne pomeni, da si jih ne morejo privoščiti tudi tiste z obilnejšo postavo.
In še vesela novica za tiste, ki ste še pred leti najraje nosile hlače na »korenček«, ponovno jih izvlecite iz temnih kotov omare ali pa pobrskajte po omarah vaših mam.
Letošnje modne smernice nam ponujajo večplastno oblačenje. Torej lahko oblečete oprijete hlače ali »pajkice« in čez obleko ali daljšo tuniko ali pa enostavno srajco, ki jo opasate s primernim pasom.
Seveda, če vam ozke hlače nikakor niso po volji lahko izberete tudi letos modne zelo široke mehko padajoče hlače ali še bolje hlačna krila, ki ponovno prihajajo v modo. Če ste jih nosile pred leti jih lahko ponovno oblečete tudi to jesen in zimo.
In še za vse ljubiteljice »jeansa«. Oprijete »kavbojke« so pravi modni hit. Za boljše udobje vam vsekakor svetujem malo raztegljiv denim in kot sem že prej omenila večslojno oblačenje.
Modno najbolj osveščene pa naj letos posežejo po oblačilih z obliko balo
na. Najlepše pristojijo takšna oblačila koščenim manekenkam, vendar so s pravo izbiro idealna tudi za močnejše postave in zakrijejo veliko odvečnih blazinic.
Pri »balonastih« oblačilih pazite na izbiro materiala. Mehko padajoči materiali bodo naredili mehek manjši balon, medtem ko bodo trši materiali dali še večji volumen balonastim oblačilom.
Balonasta daljša jakna s širokimi rokavi bo tako najprimernejša za modne sladokusce s kakšnim odvečnim kilogramom in dobra kombinacija k ozkim hlačam.


Poleg balonastih in prevelikih oblačil, ozkih »kavbojk«,cigaret hlač, hlačnih kril, debelih podplatov, ogromnih ali čisto miniaturnih torbic se je na pistah zvrstilo še cel kup modnih poslastic med katerimi naj omenim še moško krojena oblačila z moškimi dodatki, glam rock moda za mlade in mlade po srcu, ki se zgleduje v sedemdesetih letih, močna pariško modra in kovinske barve, ki osvajajo modne steze ter oblačila, ki se zgledujejo po 18.stoletju, času Napoleona. S tem vseh zanimivosti še nikakor ni konec vendar naj bo tokrat dovolj.

 

Kategorija:   Moda, Novice
Naslednji prispevek

Dekleta, ki hujšajo, več kadijo

13 junija, 2012 0