Thursday, May 23, 2024
13 junija, 2012

Modni bonbončki, ki bi jih morala imeti vsaka ženska

By 0 685 Views

Rdeča šminka

 
Ni je bolj klasične stvari, kot je rdeča šminka. In če nimate ničesar drugega v svoji toaletni torbici (no, razen maskare in korektorja), bo za videz dive dovolj prav rdeča šminka. Res je, da sicer spada med kozmetične pripomočke, vendar je nepogrešljiva, ko hočete tisto pikico na i vaše podobe. Malce je potrebno paziti le pri odtenku. Temnopolte potrebujete tople oranžne in globoko rdeče tone. Bledolične pa naj raje posežejo po hladnejši rdeči (mogoče z odtenkom modre). Ste vedeli, da vam v nekem salonu v Parizu zmešajo rdečo šminko, ki se popolnoma prileže vašemu tonu obraza?


Kostim, ki vam stoji kot ulit

Res je, da je za takšno stvar navadno treba zaviti v malo boljšo trgovino in odšteti malce več, kot ste vajeni. Vendar glejte na nakup kot na naložbo. Kvalitetne obleke so velikokrat večne oziroma so nosljive več let. Pazite, da boste res posegli po klasiki in ne po najnovejših trendih. Kostim naj bo nevtralne barve (črn, siv, bež), saj ga le tako lahko kombinirate z najrazličnejšimi bluzami, topi in ruticami.

Usnjena torbica, ki raste po potrebi

Vse imamo rade malhe, v katere lahko damo čisto vse, kar potrebujemo za čez dan in so dovolj raztegljive, da po službi vanje vtaknemo še knjige iz knjižnice, nakupljeno kozmetiko in revije. Točno takšno torbico morate imeti. Vendar pazite pri kvaliteti. Torbice iz kvalitetnega usnja bodo sčasoma videti še bolje in čas jim ne gre do živega. Vsi ostali materiali se ogulijo in umažejo, tako da jih je potrebno menjati večkrat.

Mala črna oblekica

Ne, ta res ne bo šla iz mode. In prav nikoli se je ne boste naveličali. Vedno bo odpodila dileme, kaj obleči za vrtno zabavo, gledališče, službeno predstavitev, kongrese, novoletne sprejeme … Imeti je treba samo dovolj raznovrstnih dodatkov in mala črna oblekica bo zasijala vsakič v drugačni luči.

Par seksi čevljev z visoko peto

Visoke pete so zakon. Za vse, ki bi bile rade videti kot dive. Čevlji z visoko peto naredijo noge lepše in daljše ter dvignejo ritko. In prav vsako postavo popravijo. Kupite si kvalitetne in res udobne, da ne bo videza pokvarilo vaše šepanje.

Popolne hlačne nogavice

Za popolnoma zaokrožen videz potrebujete hlačne nogavice. Najbolje, da izberete takšne, ki bodo vašim nogam pristajale. Prav vsem bodo pristajale kvalitetne nogavice kožne barve, ki bodo odtenek ali dve temnejši od vaše naravne barve kože. Pozabite na svetleče najlonke – v njih boste videti kot space shuttle. Prav tako se izogibajte velikim vzorcem in močnim barvam, razen če niste stari trinajst. Diskretni vzorčki na temnih nogavicah so dovoljeni, če jih potem kombinirate s preprostejšimi krili.

Sončna očala, v katerih ste videti kot boginja

Takšni morate biti v vseh letnih časih. Res kvalitetna sončna očala so nujno potrebna za vaše zdravje in zaokrožijo celoten videz. Ali vam samo še dodajo pikico na i. Ko kupujete sončna očala, si vzemite veliko časa in jih kupite zelo preudarno. Potem pa brez njih ne pojdite nikamor.

Dobri stari trend

Za prehodna obdobja je idealen. Modna ikona petdesetih se oživlja vsako sezono – in zakaj ne, saj gre za kos, ki je vrh vsega neznansko praktičen, nosite pa ga lahko h kostimom ali kavbojkam. In nikoli ne bodite v skrbeh, da bi odšel iz mode.

Vir: Siol

Kategorija:   Moda, Novice
Naslednji prispevek

Škrob pomaga pri prebavi in izboljšuje kri

13 junija, 2012 0