Saturday, June 15, 2024

Nedavna raziskava objavljena v reviji Canadian Medical Association Journal je pokazala, da seks med nosečnostjo na razvoj ploda nima negativnih vplivov, kljub temu pa obstajajo stanja, ki povečajo tveganje zdravega in normalnega razvoja ploda.


Prezgodnji porod

Nosečnice, ki nosijo dvojčke ali trojčke, so podvržene prezgodnjim porodom, zato se jim v zadnjem tromesečju nosečnosti spolni odnosi odsvetujejo in to kljub temu, da ni veliko raziskav, ki bi povezovale spolne odnose med nosečnostjo in prezgodnji porod.  

Medenična vnetna bolezen

Medenično vnetno bolezen ponavadi sprožijo spolno prenosljive bolezni, vključno s klamidijo. V kolikor ste podvrženi promiskuiteti oz. je menjavi partneric podvržen vaš partner, med spolnimi odnosi uporabljajte kondome. Okužbe se lahko razširijo na zarodek, zato previdnost ne bo odveč.

Vaginalna krvavitev

Spolne abstinence se morajo držati nosečnice z diagnosticirano placento pervio ali nosečnice s prolapsom popkovine. Obstaja velika bojazen, da bi lahko penetracija poškodovala posteljico ali popkovino, povzročila krvavitev, ter zavrla razvoj ploda. 

Naslednji prispevek

Miti ali dejstva o spočetju

1 avgusta, 2014 0