Saturday, June 15, 2024

Toliko je govora o ženskih bioloških urah, da se redki sploh spomnijo na moške. Večina sploh ne ve, da ta tiktaka tudi njim.


Tudi moškim teče biološka ura, čeprav se mnogi tega ne zavedajo. Tistim, ki želijo postati očetje, se svetuje, da to postanejo do 40. leta starosti. Če imajo otroka pozneje, so možnosti, da bo njihov otrok razvil hude bolezni, zelo velike.

Strokovnjaki za plodnost so prišli do ugotovitve, da so otroci moških, mlajših od 40. let, manj nagnjeni k razvoju Downovega sindroma in avtizma, prav tako pa raziskave kažejo, da imajo manj duševnih bolezni.Tako tudi moški niso imuni na staranje.

V raziskavah so strokovanjki preučevali vpliv očetove starosti in način življenja, ter to povezovali z otrokovim zdravjem. Otroci moških, starejših od 40 let, imajo kar šestkrat več možnosti za razvoj avtizma.

Ugotovili so, da se semenčeca z leti poškodujejo, otrok starejšega moškega pa lahko bolezni prenese tudi na svoje lastne otroke. To pomeni, da bo starost moškega, ki je postal oče po 40. letu, vplivala tudi na njegove vnuke.

Kategorija:   Zdravje dojenčka
Naslednji prispevek

Med nosečnostjo se pazite bakterije streptokok B

10 junija, 2020 0