Friday, July 19, 2024

Del moških ženske resnično doživlja kot izključno seksualni objekt, trdijo znanstveniki, poroča Telegraph.


Eksperimentalna raziskava je pokazala, da se pri delu moških ob gledanju golih ženskih fotografij aktivira tisti del možganov, ki se aktivira ob opazovanju predmetov.

Znanstveniki so pri moških z izrazitejšo spolno slo ugotovili, da se del njihovih možganov zadolženih za socialne interakcije, ob gledanju golih ženskih fotografij pravzaprav izključi.

Profesorica Susan Piske je ob objavi rezultatov raziskave izjavila: »Raziskava je dokazala, da del moških privlačne ženske ne doživlja kot živa bitja. Seveda vedo, da gre za živo bitje, vendar se je ob skeniranju možganov pokazalo, da možgani na gole ženske fotografije reagirajo enako kot ob opazovanju predmetov. Kot, da seksi ženske ne doživljajo kot tridimenzionalna živa bitja,«

Znanstveniki verjamejo, da je za takšno objektizacijo žensk delno krivo medijsko bombardiranje moških z lepimi, mladimi in seksipilnimi ženskami. Raziskava je pokazala, da moški na razgovoru s privlačno iskalko zaposlitve postopajo povsem drugače, kot z manj atraktivnimi kandidatkami in moškimi kandidati.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Razvoj dojenčka: 1. mesec

13 junija, 2012 0