Thursday, May 23, 2024

Sem ji všeč, ali ne, večna dilema, ki je moškim prirojena. Nova raziskava je pokazala, da so moški preneumni, da bi razumeli znake flirta, ki jih pošiljajo ženske.


Ves trud je zaman

Moški enostavno ne razumejo kaj pomenijo zapeljivi znaki, ki jih pošiljajo ženske, kot so npr. hihitanje, spogledovanje in podobno. Znake erotične privlačnosti, ki jih pošiljajo ženske, si razlagajo kot prijateljske, vendar to še ne pomeni, da morate takoj obupati in odložiti puško v koruzo. Na srečo obstajajo izjeme. Obstajajo tudi moški, ki so vešči branja zapeljivih ženskih namigov.

Slepi ali?

Znanstveniki so naredili poskus, v katerem je sodelovalo 300 moških in žensk. Kandidati so opazovali fotografije žensk v različnih položajih, z različnimi obraznimi mimikami in oblekami. Fotografije so morali oceniti kot prijateljske, erotično zainteresirane in odbijajoče.

Moški del prostovoljcev se je v ocenjevanju fotografij odrezal mnogo slabše, kot so to storile ženske. Večina erotičnih namigov so ocenili za prijateljske.

»Raziskava je dokazala, da so ženske na tem področju superiorne, ker veliko bolje razumejo govorico telesa. Ženske so pogosto zmedene zaradi moške nesposobnosti razumevanja njihovih zapeljivih namigov, ki jasno kažejo, da jim je srečnež všeč. Povprečni moški sploh ne opazi, da nam je všeč, ali pa misli, da si ga želijo vse ženske, vedno in povsod,« je izjavila Kathy Lette.

Naj dodamo, da se je bog verjetno malo poigral, ko je ustvarjal moški in ženski spol.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Borovnice za boljši spomin

13 junija, 2012 0