Friday, December 8, 2023

Rezultati raziskave v kateri je sodelovalo 63 študentov starih med 21 in 25 let je bil objavljen v julijski številki revije Hormones and Behaviour.


Samo 300 sekund, preživetih z nepoznano žensko, v nekaterih primerih jim niti ni bila všeč, je bilo dovolj, da se je vsebnost testosterona pri moških v povprečju zvišala za osem odstotkov. Vsebnost se je zvišala enako ne glede, ali so se z žensko pogovarjali, jih je le-ta privlačila ali ne.

Zvišanje testosterona ob navzočnosti žensk pri moških povzroča vidne vedenjske spremembe kot so, dvigovanje ramen, poudarjanje prsnega koša, močnejše gestikuliranje z rokama, ter celo širjenje nosnic. Povečanje hormona je verjetni razlog, da moški pripovedujejo prenapihnjene zgodbice o svojem delu, karieri, izobrazbi in plači, pravijo znanstveniki.

»Vemo, da takšne zgodbice lahko pritegnejo ženske,« pravi Leander van der Meij, ki je vodil raziskavo.

Pri moških, ki imajo navadno agresivnejši in dominantnejši nastop, je lahko vsebnost testosterona precej višja od povprečja. Ko so se moški znašli v prostoru z moškim, vsebnost testosterona v organizmu ni narasla.

Van der Meij zaključuje: » Pri moških smo odkrili povečano vsebnost testosterona po samo petih minutah preživetih z žensko. Naši rezultati govorijo, da je zvišana vsebnost testosterona avtomatski moški odgovor na aktiviranje receptorjev v organizmu in živčnemu sistemu, ki človeško telo naredijo privlačnejšega v primeru da zapeljejo žensko.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Mleko ščiti mišice

13 junija, 2012 0