Sunday, April 21, 2024

Če zveni še tako neverjetno, ampak vsi mlajši moški vendarle ne želijo več seksa, kaže rezultat raziskave avstralskih znanstvenikov.


Dvanajst odstotkov moških med šestnajstim in štiriindvajsetim letom želi manj seksa, kar je najvišji odstotek v bilo kateri starostni skupini.

»Čeprav gre za manjšino je zanimivo, da je v tej starostni skupini največ mladeničev, ki si želijo manj seksa, kar razbija mit o mladih nenasitnih moških,« je dejala Juliet Richter, profesorica spolnega zdravja na fakulteti Novega Južnega Walesa v Sydneyju.

V anketi je sodelovalo 4.300 heteroseksualnih moških in 4.400 žensk, starih med 16-tim in 64-timi leti.

Samo 31 odstotkov moški iz skupine 16-24 si je zaželelo več seksa, kar je najnižji odstotek vseh starostnih skupin. »Mogoč razlog temu je, da jih obkrožajo dekleta iste starosti, ki so ponavadi noro zaljubljene in zelo privržene,« je pojasnila Richterjeva.

Veliko bolj predvidljivi so bili podatki moških iz skupine 35-44 let. Pogostejši skok med rjuhe si je želelo 57% moških in samo 28% žensk. V skupini 55-64 let pa je bilo razmerje med moškimi in ženskimi potrebami v razmerju 50:27%.

»Evolucijska razlaga pravi, da si ženske želijo seksa samo v primeru želje po spočetju. Socialna razlaga pa vključuje številne druge dejavnike, kot so: užitek, čas, pritisk in utrujenost. Mislim, da je seks kljub vsemu aktivnost za prosti čas,« je še dodala Richterjeva.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Koktajl sadnih sokov za zdravo srce

13 junija, 2012 0