Saturday, April 13, 2024

Vsaka ženska se vsaj enkrat v življenju vpraša, kaj pravzaprav od njih pričakujejo in želijo moški. S tem vprašanjem se ukvarjajo tudi znanstveniki, ki vsakih deset let na to temo izvedejo raziskavo.


Zadnjo raziskavo so izvedli strokovnjaki iz Univerze Iowa. Rezultati so pokazali, da moderni moški želijo inteligentno, izobraženo in finančno neodvisno ženo, poroča LiveScience.

Raziskava, ki se od leta 1939 ponovi vsakih deset let, od anketirancev zahteva oceno vsake od osemnajstih ponujenih karakteristik.

Ljubezen in medsebojna privlačnost sta se pri obeh spolih tudi letos znašli na vrhu najbolj zaželenih karakteristik. Leta 1939 omenjeni značilnosti nista prišle med prve tri najbolj priljubljene.

Ženske cenijo čustveno uravnotežene moške z umirjenim neotroškim karakterjem, je pokazala nova raziskava.

Moški odkrivajo, da pripadnice nežnega spola pri njih cenijo inteligenco, dober finančni status in izobrazbo. Znanstveniki trdijo, da moderen moški pogleduje za čisto drugačnimi ženami, kot je bilo to značilno za generacije pred njim. Psihologi današnje rezultate povezujejo z odraščanjem anketiranih moških pri bolj izobraženih in finančno stabilnejših materah, če jih lahko primerjamo s preteklimi generacijami žensk.

Ko je bila leta 1939 narejena prva tovrstna raziskava, so moški bolj kot inteligenco cenili nedolžnost. Današnji moški nedolžnost postavljajo na zadnje mesto najbolj zaželenih značilnosti.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Polnozrnato žito topi kilograme

13 junija, 2012 0