Monday, July 22, 2024
23 decembra, 2021

Na koliko časa je treba očistiti otrokove igrače?

By 0 795 Views
Morda o tem ne razmišljate veliko, ampak na otroških igračah se nabira ogromno umazanije, bakterij in prahu. Ker so otroci znani po tem, da dajejo roke v usta in se dotikajo stvari vsepovprek, je pomembno, da igrače redno čistite. Kako pogosto pa bi jih morali čistiti? Odvisno je tudi od tega, iz kakšnega materiala so izdelane.
Plišaste igračke

Čiščenje plišastih prijateljev je nadležno opravilo. Ob nepravilnem pranju lahko ljubki medvedki  celo izgubijo svojo obliko.  Najbolj “varen” način čiščenja je zagotovo zamrzovalnik. Igračke preprosto pospravite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik za 24 do 48 ur. Pred zamrzovanjem jih lahko celo poškropite z vodo.


Igrače, ki se jih lahko pere v pralnem stroju, potrebujejo čiščenje vsaj enkrat na teden. Perite jih na nizki temperaturi in uporabite prašek, ki je primeren za otroke.

Plastične igračke

Plastične igračke niso primerne za pranje v pomivalnem ali pralnem stroju. V njih lahko ostane voda, ki kasneje ustvari odlično okolje za razvoj bakterij. Najhitrejši in najenostavnejši način je čiščenje z razkužilom. Dandanes se ga poslužuje prav vsako gospodinjstvo.

Plastične igračke lahko očistite z mokro krpo ali razkužilom.

Plastične lutke in podobno lahko očistite z mokro krpo, ki jo pomočite v mešanico vode in milnice. Nato igračo še enkrat prebrišite z vlažno krpo, nato pa jo posušite na zraku ali jo obrišite s suho krpo.

Kategorija:   otrok
Naslednji prispevek

Mladinske sobe za vsak okus

14 januarja, 2022 0