Monday, July 22, 2024

Prvo pravilo je – ne kompliciraj! Poslušaj sebe in svojega otroka, tako boste čutili, kdaj boste pripravljeni za tak podvig, kot je prvi odhod na morje. Tukaj najdeš samo nekaj smernic, ki ti morda pridejo prav pri projektu »morje z dojenčkom«.


KDAJ?
Pomembno je, da se mama po porodu počuti dobro, Takrat je pripravljena, naši malčki pa so pripravljeni že takoj po porodu.
Nikar ne poslušaj »pametnih« nasvetov, zakaj in kako še ne bi smela na morje. Ravnaj se po sebi in ko misliš, da sta pripravljena, le pot pod noge.

KAM?
Za začetek so bolj primerni manj oddaljeni kraji, saj morajo dojenčki jesti na določeno število ur, vendar tudi za to lahko poskrbite in imate s seboj pripravljeno vse za obrok.

S ČIM?
Če želite kam z letalom, je potrebno preveriti, ali otrok potrebuje svojo karto ali ne (odvisno od letalske družbe), dojenček pa lahko leti pa lahko že pri 3 tednih. Seveda se lahko poslužite tudi avta ali ladje za dopustovanje.

KAJ VZETI SSEBOJ?
Tukaj je najbolje upoštevati prvo pravilo – predvsem ne kompliciraj. Vsi vemo, da se otroci velikokrat umažejo/pokakajo/polulajo, zato zanj seveda vzamemo kakšno obleko več, zase raje kakšno manj, saj se na koncu običajno izkaže, da nosimo čiste obleke domov. Za otroka je potrebno vzeti še pripomočke za osebno higieno, pleničke, robčke, tetra plenice, kakšno igračo, banjo ali manjši bazen, da lahko čofota v vodi. Prav pride morda tudi manjša nepremočljiva podloga, ki lahko koristi kot prenosna previjalna miza. Kot odejo pa lahko uporabite kar tetra plenico.

KDAJ SE MOJ OTROK LAHKO KOPA V MORJU?
Če ima voda 25 in več stopinj, lahko 1 mesec starega otroka (v kolikor mu ustreza) namočimo v vodo za nekaj minut. Kasneje pa seveda za vedno več časa in če vidite, da otroka zebe, ga za nekaj časa odstranite iz vode, da se pogreje, potem pa spet nazaj.

Prvo potovanje na morje je velik dogodek in ga le ovekovečite s kakšno fotografijo za v album. Drugače pa uživajte v spremembi okolja in v svežem morskem zraku. Pa veliko lepih morskih trenutkov!

Kategorija:   dojenček
Naslednji prispevek

Kako primerno obleči dojenčka za jesen

19 oktobra, 2018 0