Monday, May 25, 2020
[Total: 0    Average: 0/5]

Poletni čas je čas, ko nas zaradi vročega sonca morje, kar vabi v svoj objem. Če ste se na morje pred otrokom odpravljali s prijatelji ali partnerjem, je sedaj čas za družinske počitnice. Ker nam zaradi lege naše države za obisk obale ni potrebno prevoziti tisoče kilometrom, naj bo morje z otrokom predvsem prijetna izkušnja. Otroci so namreč tisti, ki na morju najbolj uživajo in tako kot oni, tudi starši za nekaj časa pozabite na skrbi in se sprostite.

Iz Slovenije se lahko z otrokom odpravite na obale Hrvaške ali Italije, lahko pa se zapeljete tudi do slovenske obale.

Večini Slovencev bolj znana hrvaška obala s svojo razgibanostjo ponuja prijetno zatočišče za različne obiskovalce. Na eni strani najdemo široko ponudbo družinam prijaznih hotelov, na drugi strani pa za tiste bolj avanturistične družine ponuja številne kampe vzdolž celotne obale in na številnih otočkih.

Raziskujte bližnja mesta in znamenitosti

Čeprav je poletni dopust na morju predvsem oddih od vsakdanjih skrbi in obveznosti in moramo tam maksimalno uživati, si vzemite kakšen dan in se odpeljite v bližja mesta. Hrvaška mesteca so bogata z zgodovino in čudovita za sprehod po ozkih ulicah mest.

Split 

Split je drugo največje hrvaško mesto. Stoji ob Jadranskem morju v Dalmaciji. Samo mesto je zgrajeno okoli Dioklecijanove palače, ki je tudi osrednja znamenitost mesta in si jo ob obisku morate ogledati. Tisti, ki imate radi šport, se lahko odpeljete do Hajdukovega stadiona Poljud ali se odpravite na najvišji hrib Marjan.  Lahko pa se samo sprehajate skozi mesto in si privoščite sladoled.

Dubrovnik

Dubrovnik je hrvaško najjužnejše mesto. S svojo slikovito podobo in obzidjem je še posebej priljubljen med tujimi turisti. Mesto je pod UNESCOVO zaščito svetovne dediščine in je vsekakor kraj, ki ga morate obiskati, če imate radi stara in očarljiva mesteca.

Reka

Reka oz. po hrvaško Rijeka je tretje navečje hrvaško mesto za Zagrebom in Splitom. Je pristaniško mesto v kvarnerskem zalivu. Mesto ima bogato kulturno dediščino, številne bare in restavracije, ter prelep razgled na kvarnerski zaliv z otoki.

Pulj

Pulj oz. Pula je za tiste, ki dopustujete v Istri in radi raziskujete mesta, prava rešitev za eno ali poldnevni izlet. Ena izmed glavnih Puljskim znamenitosti je Puljska arena. Arena je eden izmed najbolj ohranjenih svetovnih amfiteatrov, čez leto pa se tam zvrstijo številni koncerti in prireditve. V centru najdete tudi dobro ohranjen Augustov tempelj iz časa Romanov. Za otroke zanimiv je tudi Aquarium Pula. Akvarij šteje več kot 100 vrst jadranskih in 50 rib iz tropskih in sladkih voda.

 

Poleg naštetih mest in znamenitosti se lahko pri sosedih odpravite v številne vodne parke ali obiščete enega izmed nacionalnih parkov (Plitvice ali Slapove Krke), lahko pa se odpravite na izlet z ladjico na Kornate ali Brijune.

Na morje v Italijo

Če se odpravljate na morje v Italijo, predvsem na bližnje obale Jadranskega morja, se na izlet lahko odpravite v nam najbližji Trst, obiščete romantične Benetke ter Verono ali raziskujete žepno državico San Marino.Če ste bolj avanturistična družina, lahko dan preživite v enem izmed zabaviščnih parkov, kot je Gardaland ali Mirabilandia.

Otrok na počitnicahKakorkoli boste preživeli letošnje počitnice, želimo vam, da skupaj z otroki ustvarite nepozabno poletje in se prepustite brezskrbnim dnevom.

 

 

Komentarji
Kategorija:   Starševstvo
Naslednji prispevek

Mali koraki za družino brez odpadkov

november 17, 2018 0