Sunday, December 3, 2023

PEDIGREE – Zdrava in uravnotežena prehrana za srečne pse

Kakovostna in uravnotežena prehrana je bistvena za zdravje in dobro počutje tako pri ljudeh kot pri živalih. Tega se vsi prav dobro zavedamo, v resnici pa mnogokrat ne vemo, kakšna naj bi pravilna prehrana bila. Pogosto se zgodi, da zaradi nevednosti hranimo ljubljenčke z napačno ali pomanjkljivo hrano. Predvsem pri psih je zelo težko natančno vedeti, katere snovi in v kakšnih količinah so zanje nujno potrebne. In ker si psi svojega obroka ne izbirajo sami, jim moramo vse to priskrbeti mi.


Ko so predhodniki današnjih hišnih ljubljenčkov še sami lovili hrano, so zaužili celoten plen. Vključno s kostmi, drobovjem in dlako. Zato psu ne zadošča le meso, saj ne vsebuje vseh snovi, ki jih potrebuje za zdravo življenje. Da pes zadovolji potrebe po vseh snoveh, mora njegova prehrana vsebovati izredno raznolike sestavine. Takšno hrano pa bi sami le težko pripravili in uravnovesili.

Skrbno prilagojena hrana za različne potrebe psov

Vse hranilne snovi v pravih razmerjih vsebuje že pripravljena hrana Pedigree, ki jo razvijajo v centru Waltham, vodilni avtoriteti na področju prehrane in nege domačih živali. Hrana je skrbno prilagojena tudi različnim potrebam psov, saj imajo na primer mladički povsem drugačne zahteve kot delovni ali starejši psi. Tako je na voljo Pedigree Junior, ki kužkom nudi vse potrebne snovi za zdravo rast in razvoj močnih kosti in zob. Pedigree Adult pomaga odraslim psom ohranjati čiste zobe, zdravo dlako in močan imunski sistem, medtem ko je Pedigree Senior še dodatno izpopolnjen, saj je namenjen starejšim kužkom. Ti potrebujejo posebej prilagojeno hrano, saj se presnova v starosti upočasni, to pa pomeni, da mora biti hrana manj kalorična. Pedigree je tovrstni hrani dodal še posebej pomembne omega 3 maščobne kisline za ohranjanje zdravih sklepov.

Kombinacija mokre in suhe Pedigree hrane ter zdravi in slastni priboljški so prava izbira za pripravo zdravih obrokov hišnim ljubljenčkom. Vedno pa je potrebno upoštevati tudi navodila za pravo količino hrane glede na velikost, težo in starost psa. Uravnotežena prehrana je tako ključnega pomena, da pes lahko ohranja svoje zdravje in kondicijo ter ves čas veselo maha z repom.

Snovi, ki jih vaš pes potrebuje

Pedigree že ponuja kužkom vse kar potrebujejo, kljub temu pa je dobro vedeti, katere hranilne snovi, vitamine in minerale vaši psi potrebujejo in zakaj.

Vitamini so pomembni za vid, rast kosti in dobro prebavo, saj vsaka reakcija v telesu psa potrebuje pomoč vitaminov. Dober vir vitaminov so zelenjava, jetra, ledvice, kvas …

Za močne zobe in kosti pes potrebuje dovolj mineralov, ki se združujejo v podobne strukture. Poleg tega pa vplivajo tudi na kri. Preveč mineralov lahko na telo vpliva negativno, zato je nujno njihovo pravilno ravnotežje! Vir mineralov so ribe, meso, mlečni izdelki, kostna moka …

Kakor za ljudi tudi za pse maščobe v pravilnih količinah niso škodljive. Dajejo energijo ter pripomorejo k zdravi koži in dlaki. Nahajajo se v živalski maščobi, rastlinskih oljih in mesu.

Ogljikovi hidrati in vlaknine so prav tako pomembni za energijo, dobro prebavo in redno iztrebljanje. V hrani za pse zato najdete žitarice, kot so riž, koruza in pšenica.

Nenazadnje pa so bistvenega pomena tudi beljakovine, ki so glavni strukturni material vseh tkiv. Pripomorejo k zdravi rasti in mišični napetosti, pridobijo pa se v hrani kot je meso, jajca, ribe, žitarice …

Vse naštete snovi pes dobi v že pripravljeni hrani Pedigree, ki je sedaj na voljo v privlačni novi embalaži in s še izboljšanimi recepturami. Za vesel pogled in mahajoč rep vašega ljubljenčka. 

 

Kategorija:   Novice, Urejanje doma
Naslednji prispevek

Virus povezan z rakom na prostati

13 junija, 2012 0