Friday, June 14, 2024

Skupina argentinskih znanstvenikov je izvedla poskuse na hrčkih, ki so se s pomočjo viagre s časovno razliko spopadli za 50 odstotkov hitreje od tistih, ki zdravila niso dobili. A viagra je delovala le v kombinaciji z zmerno dodatno oskrbo in samo v smer časovne razlike naprej, torej, kot če bi leteli proti vzhodu.


Raziskovalci z nacionalne univerze v Quilmesu so hrčkom čas "zavrteli" za šest ur naprej, tako da so luči v njihovem bivališču ugasnili šest ur prej kot po navadi. Injekcija viagre pred zamenjavo časa je hrčkom pomagala pri prilagajanju na nov časovni cikel, tudi ko so uporabili zelo majhne odmerke zdravila, ki pri hrčkih še ni povzročil erekcije penisa.

Profesor Robert Lucas je povedal, da je nova raziskava povečala možnost za uporabo viagre v majhnih odmerkih v ta namen, a opozoril, da je treba še nekaj časa počakati, da bi takšno terapijo lahko preizkusili na ljudeh. Iz Pfizerja, kjer izdelujejo viagro, pa so sporočili, da naj se zdravilo (za zdaj) uporablja le v znane namene.

Vir: RTVSLO 

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Protitelesa uspešna v boju s H5N1

13 junija, 2012 0