Monday, May 27, 2024

Statistike kažejo, da v 95% primerih ni potrebno nobenega zdravljenja, zato lahko namesto nakupov zaloge zdravil, ki »zajamčeno odstranjujejo simptome gripe in prehladov«, enostavno sprejmemo, da bo nekatere od nas gripa obiskala, nas nekaj dni terorizirala in nato tiho kot je prišla, tudi odšla.


Priporočila, uživajte živila bogata z vitamini C, so enako učinkovita kot »sprehodite so po Triglavskem narodnem parku«, s to razliko, da so resne znanstvene raziskave bolj naklonjene sprehodu. Takoj lahko podrem mit o zalogi vitaminov, saj humani organizem ne more ustvarjati zalog vitaminov, prav tako pa presnova ni odvisna samo od enega vitamina.

»V primeru, da je deset ljudi izpostavljenih penetraciji virusa gripe, bo zbolelo samo njih tri, odvisno od moči in reakcije imunskega sistema.« pojasnjujejo imunolog dr. Charles Zayxowski. Imunski, torej obrambni sistem, lahko zamajejo: pomanjkanje vitaminov, nezdrava prehrana, utrujenost, stres, kronične bolezni, dedna zasnova, …

Jasno je, da se moramo proti gripi boriti na široki fronti splošnih priporočil o zdravem življenju. Omenjeni sprehodi v naravi bodo organizmu dali mnogo več kot nekatere rešilne tablete: sprehodi izboljšajo krvni obtok, umirjajo, delujejo na kardiovaskularni in dihalni sistem, prečistijo pljuča in telo.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Več spanja za idealno telesno težo

13 junija, 2012 0