Saturday, April 13, 2024

Nadloga, imenovana strije!

Strije nastanejo kot posledica popuščanja kolagenskih in elastanskih vlaken, ki so v globljih plasteh kože in skrbijo za njeno elastičnost in čvrstost. Na njihov nastanek vpliva naša genska zasnova in hitre spremembe telesne teže, ko koža vse težje prenaša nenadna raztezanja in krčenja. Rezultat? V vezivnem tkivu kože nastanejo zelo opazne brazgotinaste razpoke.


Omenjene spremembe se pojavijo predvsem v dobi nosečnosti in po njej, v dobi pubertete (ko se telo naglo razvija in raste), pri pridobivanju telesne teže ali hujšanju ter pri hormonskih motnjah.

Lahko sploh preprečimo nastanek strij?

Izdelki proti strijam so lahko zelo učinkoviti, če vsebujejo kakovostne sestavine, ki prodrejo skozi vrhnjo plast kože v dermis. Če imajo izdelki visoko vsebnost vode, je delež aktivne učinkovine majhen in učinkovitost izdelka se znatno zmanjša.

Za ohranjanje gladke kože in preprečevanja nastanka strij je potrebno uporabljati izdelke, ki kožo nahranijo, krepijo in izboljšajo prožnost ter elastičnost.

Natali, naravno mazilo proti strijam

Prednost naravnega mazila Natali je v njegovi brezvodni sestavi, zasnovani iz 100-odstotno naravnih sestavin, ki pospešijo obnovo celic ter povečajo čvrstost in vitalnost kože. Zaradi premišljene in skrbno izbrane sestave se hranilno mazilo hitro vpije, ne pušča neprijetnega mastnega občutka na koži in ima naraven in pomirjajoč vonj.

Osnova naravnega mazila Natali so rastlinska masla in olja iz ekološke pridelave, ki kožo nahranijo, navlažijo, povečajo njeno prožnost in obnovijo celično tkivo.

Sestavine, ki obogatijo kožo

Karitejevo, kakavovo, mangovo in babassu maslo ter olje jojobe z lahkoto prodrejo v globino kože, jo navlažijo, nahranijo in ji pomagajo pri regeneraciji ter ohranjanju čvrstosti in prožnosti.

Izvleček ognjiča kožo mehča, vlaži, pomirja in pospešuje regeneracijo.

Vitamin A pomlajuje kožo in izboljšuje njeno elastičnost. Vitamina C in E sta antioksidanta, ki ščitita celice pred delovanjem radikalov in aktivno sodelujeta pri obnovi kože.

Eterično olje smilja – immortelle preprečuje vnetja in pospešuje obnovo kože, še posebej učinkovito pa je pri zaviranju procesov staranja kože. V skladu z mednarodnim certifikatom ECOCERT je proizvedeno iz rastlin, ki so gojene v neokrnjeni naravi nad 800 m nadmorske višine.

Tako nežna, da jo lahko uporabite tudi za svojega malčka

Naravno mazilo Natali uporabljamo večkrat na dan na predelih, ki so izpostavljeni strijam, nadvse primerno pa je tudi za nego občutljive, suhe in razpokane kože ter kože dojenčkov.

Kje najdete Natali?

Naravno mazilo Natali je na voljo v lekarnah in bolje založenih trgovinah s farmacevtskimi izdelki.

Naslednji prispevek

Avtizem pri otrocih povezan s telesno težo matere

13 junija, 2012 0