Sunday, April 21, 2024

Zeleni čaj: Se sploh najde kdo, ki še ni slišal za vsestranskost tega čaja? Poleg tega, da vas bo napolnil z energijo, deluje antioksidantno, kar posledično pomeni lepšo polt, izboljšuje koncentracijo in uravnava prebavo. Če ga želite uživati, si zapomnite, da ga ni nikakor ni priporočljivo spiti več kot tri skodelice dnevno. Za zunanjo uporabo, vam bo odlično služil v obliki tonika, primeren pa je za vse tipe kože.


Žajbljev čaj: Nepogrešljiv pri vnetju žrela, vendar ne za uživanje, zgolj za grgranje. Z izpiranjem pa si boste pomagali pri raznih ustnih razjedah ali vnetju dlesni. Za vse ki želite osvajati z nasmehom bolj belim kot sneg: z listi žajblja si lahko povrnete belino! Z listi drgnite zobe, lahko pa jih uporabite tudi  kot sestavino za izdelavo ustne vodice. Pri negi zna biti mastna ali mešana koža biti pravi izziv, s poparkom žajblja dobimo čistilni losjon, ki je še posebej primeren za tako kožo.

Bezgov čaj: Če ga uporabljamo za zdravljenje je več kot dobrodošel pri senenem nahodu, zbijanju vročine, gripi, kašlju, astmi ter celo pri revmatičnih boleznih. Poskrbel bo, da se bolnik prične potiti, na ta način pa izločile bolezenske snovi iz telesa. Če je vaša koža zelo suha, si ga lahko večkrat privoščite, saj vzpodbuja delovanje lojnic.

Čaj kamilice: Če ste blondinka, vam bo poparek kamilic pomagal do nenega zlatega leska. Koristen je tudi za vašo kožo, blag poparek pustite stati največ deset minut in si pripravite kopel za obraz. Sicer čaj te vsestranske rastline pomirja in blaži razne krče.

Črni čaj: Če ste že obupali nad vašimi nemogočimi podočnjaki, za katere morda mislite da so opazni celo iz letala, naj vas pomirimo da verjetno ni tako hudo, kot se vam zdi. Ko si boste privoščili ob zajtrku črni čaj, nikar ne zavrzite vrečk, ko se te ohladijo, jih položite na podočnjake, odpravili jih boste, prav tako tudi zabuhlost.

 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Posledice kaznovanj v otroštvu

13 junija, 2012 0