Monday, April 22, 2024
13 junija, 2012

Naj otrok varčuje že od malih nog: Varčevanje za male in velike otroške želje

By 0 1263 Views

Vse več staršev se zaveda, da je zaradi današnjega nepredvidljivega življenja pomembno začeti varčevati že zgodaj. Študijsko življenje postaja vedno dražje, tudi vrtci in otroške dejavnosti še zdaleč niso poceni. A že varčevanje z minimalnimi mesečnimi pologi otroku omogoča boljšo in varnejšo prihodnost.


S svetovanjem pri izbiri varčevanja glede na želje in zmožnosti vam bo na pomoč priskočila Nova KBM, ki v svoji pestri ponudbi storitev ponuja širok spekter varčevanja. Ponudba za novorojenčke bo razveselila novopečena starša, saj ponuja varno naložbo za prihodnost otroka. Varčevanje je možno v obliki rentnega varčevanja ali varčevalne knjižice, banka pa za lepši začetek pomaga v znesku do 60 evrov. Tako je že z minimalnimi pologi mogoče privarčevati za mesečno štipendijo ali stroške študija. Varčevanje po 50 evrov mesečno bo do otrokove polnoletnosti zneslo kar 14.500 €, kar mu bo omogočilo tudi študij v tujini.

Starši lahko že zgodaj otroka podučijo o odgovornem ravnanju z denarjem. Odnos do denarja, kakršnega mu ustvarimo zgodaj, pomembno vpliva tudi na njegovo ravnanje z denarjem v prihodnosti. Ko se otrok začne že dobro zavedati sveta okoli sebe, je pravi čas, da ga starosti primerno, tudi skozi igro, začnemo učiti o pomenu denarja in varčevanja. Pri prvih malih korakih samostojnosti Nova KBM otroke do 10 let spodbuja s Sitkovim varčevanjem. Z varčevanjem na Sitkovi varčevalni knjižici ali računu bo otrok za dosledno in odgovorno ravnanje z denarjem tudi primerno nagrajen. Že privarčevanih 25 evrov otroku prinese presenečenja, ob koncu leta pa s prihranitvijo vsaj 150 evrov tudi uvrstitev v žreb za gorsko kolo.

V okviru Sitkovega varčevanja in Ponudbe za novorojenčke pa je na voljo tudi ZA-TO! varčevanje, ki bo kot nalašč za tiste, ki želijo v kratkem roku privarčevati za vnaprej znane cilje. Za uresničitev ciljev Nova KBM ponuja možnost varčevanja od najmanj 6 mesecev do največ enega leta. Varčujete lahko že s pologi 20 evrov na mesec, prihranki pa se obrestujejo po fiksni obrestni meri, ki se vsak mesec poviša. Novorojenčkom ob sklenitvi varčevanja podarimo še dodatnih 40 evrov.

Otroka na poti do osamosvojitve čakajo mnoge nove izkušnje in znanja, zagotovo pa bo ob vseh svojih dejavnostih tudi v stiku z denarjem, zato zgodnje varčevanje in odgovorno ravnanje vsekakor predstavlja pomembno šolo izkušenj, ki bo krojila otrokovo prihodnost.

www.SlikoMat.com

Kategorija:   Najstniki, Novice
Naslednji prispevek

Kako umiriti jokavega dojenčka?

13 junija, 2012 0