Wednesday, February 28, 2024
15 aprila, 2022

Najboljša naravna barvila za velikonočne pirhe

By 0 1063 Views

Kaj boste počeli ta vikend? Lotite se lahko družinskega barvanja pirhov. Da bo letošnja velika noč tudi zdrava, pa se tega lotite na zdrav in naraven način. Kako na naraven način dobiti različne barve za jajca?


Zelena barva

Potrebujete 150 g  špinače ali nekaj čajnih žličk spiruline, ki jih zamešate v vrelo vodo in potem dodate jajca

Rumena barva

Vse, kar potrebujete, je kurkuma. Če je še nimate doma, jo hitro kupite, saj je zelo zdrava za uživanje tudi sicer. 3 velike žlice kurkume dodajte v vrelo vodo in to je vse. Ker kurkuma oddaja zelo močno barvo, za vsak slučaj nosite rokavice.

Oranžna barva

Če boste pri kosilu hrano začinili s čebulo, nikar ne zavrzite olupkov. Za oranžne pirhe potrebujete namreč 500 g olupkov rumene čebule. Če želite, da so vaši pirhi bolj živo oranžni, jih pustite v barvi čez noč v hladilniku.

Modra barva

Potrebovali boste 400 g narezanega rdečega ali vijoličnega zelja. Če želite svetlejšo barvo, pustite jajca v barvilu 30 minut, če pa bi raje temnejšo barvo, pa jih pustite namakati čez noč v hladilniku.

Roza barva

Potrebujete približno 550 g na drobno nasesekljane rdeče pese. Ne skrbite, če vaši pirhi po 30. minutah kuhanja izgledajo bolj rjavo kot roza – ko se bodo posušili, se bodo spremenili v lep pastelno roza odtenek.

 

Kategorija:   Naredi sam, ostalo