Monday, April 22, 2024

Splošno je znano, da omega 3 maščobne kisline izredno pozitivno vplivajo na zdravje srca, možganov, oči, sklepov in ožilja. Že desetletja nazaj so znanstveniki dokazali, da ljudje, ki zaužijejo dovolj omega 3 maščobnih kislin, redkeje doživljajo srčne infarkte, prav tako pa so manj nagnjeni k obolenjem oči in celo depresiji. Ker z običajno prehrano ne dobimo dovolj kvalitetnih omega 3 maščobnih kislin, predvsem maščobni kislini DHA in EPA, jih moramo dodatno vnašati s prehrano, pri čemer je potrebno poudariti, da je vsebnost teh maščobnih kislin v današnji “moderni” prehrani relativno nizka.


Strokovnjaki zato priporočajo reden vnos prehranskih dopolnil z omega-3 maščobnimi kislinami, še posebej pa olje polenovke, ki je znano tudi kot naravni vir vitaminov A in D. Tega se dobro zavedajo še posebej na severnejših predelih, kot so npr. Škotska, Norveška, Islandija in Grenlandija, kjer že od nekdaj uporabljajo olje polenovke kot preventivo pred prehladi. Prav tako so ugotovili, da olje polenovke sprošča boleče mišice in toge sklepe, kasneje pa so odkrili, da zaradi prisotnosti naravnega vitamina D zdravi tudi rahitis.

Omega 3 maščobna kislina DHA, nosečnice, dojenčki in otroci

Dodajanje omega 3 maščobnih kislin, še posebej maščobne kisline DHA, je bistvenega pomena, saj nosečnice ščiti pred poporodno depresijo in prezgodnjim porodom, dokazano pozitivno vpliva na psihomotorični in kognitivni razvoj otroka, odrasle pa ščiti pred demenco in starostnimi obolenj oči (npr. AMD).

Maščobna kislina DHA je nujno potrebna za zdrav razvoj živčevja in možganov pri dojenčkih in otrocih, pozitivno vpliva na kognitivni razvoj, psihomotorični razvoj, oster vid ter zmanjšuje tveganje za nastanek metaboličnega sindroma. Prav tako povečuje sposobnost koncentracije, zmanjšuje možnost pojava hiperaktivnosti in tudi agresivnosti.

Pri izbiri najboljšega prehranskega dodatka bodite pozorni

Kljub temu, da strokovnjaki priporočajo dodaten vnos omega 3 maščobnih kislin s prehranskimi dodatki, pa lahko zaradi onesnaženega okolja z ribjimi jedmi v telo vnesemo tudi precej težkih kovin in drugih polutantov, zato velja previdnost pri njihovi izbiri.

AquaMarine je unikatna formula visoko čistih ribjih olj iz norveškega morja. Ne vsebuje umetnih barvil, arom in konzervansov, oznaka »proizvedeno na Norveškem« pa zagotavlja čistost ribjega olja, saj ne vsebuje polutantov.

  • AquaMarine vsebuje idealno kombinacijo omega-3 ribjega olja in olja polenovke v razmerju 50:50.
  • AquaMarine  se odlikuje po visoko koncentrirani tekoči obliki (2 žlički vsebujeta kar 4,52 g Omega-3 ribjega olja in 4,52 g olja polenovke, kar zagotavlja 878 mg DHA in 968 mg EPA).
  • Aquamarine tekočina je primerna za otroke od 5. leta dalje.
  • AquaMarine zagotavlja tudi dnevno nujno potrebne vitamine A (za oči, kožo in imunski sistem), D (za zdravje kosti in močan imunski sistem) ter E, ki je pomemben antioksidant za zaščito srca in kože.

          
AquaMarine je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah v obliki kapsul in tekočine s  prijetnim okusom pomaranče in limone ter na www.novval.si

Naslednji prispevek

Mekonijski ileus

13 junija, 2012 0