Friday, July 19, 2024
5 junija, 2019

NAJLONKE MED NOSEČNOSTJO: DA ALI NE?

By 0 1440 Views

Zadnje čase se porajajo dvomi, ali lahko ženska med nosečnostjo obleče hlačne nogavice oziroma najlonke. Vsi smo že kdaj videli nosečnico, ki jih je nosila – le zakaj jih ne bi? Pa so najlonke za plod škodljive? In, kako jih sploh nositi: pas pod trebuščkom ali prek njega?


Seveda ne. Odločite se za hlačne nogavice, narejene iz bombaža in najlona. Ponudba teh je res pestra, izberete lahko tudi takšne v kombinaciji bombaž – najlon – lycra. Mamice oziroma nosečnice se večinoma odločajo za najlonke v temnejših barvah. Takšne tudi ustvarijo vitkejši videz, sploh, če gre za črne, rjave in temno modre. Z njimi boste prikrile tudi morebitne strije in krčne žile, če jih imate.

Za plod so najlonke popolnoma neškodljive. Na otroka, ki ga nosite, ne vplivajo. Lahko pa se odločite za tiste, narejene posebej za nosečnice, ki so v pasu bolj raztegljive. Lahko jih oblečete tudi v visoki nosečnosti, velik trebuh pa najlonk ne bo utrgal.

Izberite takšne, v katerih vam je udobno. Najlonke vas ne smejo tiščati, ne smejo biti preozke in v njih se morate lahkotno gibati. Morajo se prilegati vaši postavi, morajo biti elastične. Če vas utesnjujejo, ste kupili napačen model ali napačno številko. Takšnih raje ne oblecite in ne kupujte več.

Bodoče mamice jih lahko nosijo preko trebuščka, lahko pa je pas tudi pod njim. Odvisno od mesca nosečnosti, v katerem ste.

Kategorija:   Moda
Naslednji prispevek

S TEMI OBLAČILI BOSTE VIDETI VITKEJŠE!

11 septembra, 2019 0