Monday, July 15, 2024
1 decembra, 2021

Najpogostejša čustva, ki jih mamice doživljajo po porodu

By 0 677 Views

Porod je zagotovo velika prelomnica v vašem življenju – takrat se pravzaprav spremeni čisto vse. Naenkrat ste odgovorni za človeško bitje, s katerim čutite neizmerno povezavo, obenem pa ste izmučeni, jokavi in hkrati veseli. Kaj vse mlade mamice čutijo po porodu, kakšna so njihova čustva? Svojih čustev se ne smete sramovati. Porod je tako velika sprememba v vašem življenju, da vam je dovoljeno doživljanje različnih občutkov.


Veselje

Seveda je veselje eden glavnih občutkov, ki jih boste občutili po porodu. Vsak gib in zvok  dojenčka bo za vas neprecenljiv in nekaj najboljšega na svetu.

Strah

Poleg veselje pa seveda pride na plano tudi strah. Strah pred tem, da ne znate biti mama. Strah pred tem, da ne veste, kako ravnati v določeni situaciji. Ampak vse to je normalno. Ravnajte se po svojih občutkih, zaupajte vase. Poleg tega pa danes obstaja že toliko literature in nasvetov, da skorajda ne morete zgrešiti.

Tesnoba

Možno je, da boste nervozni in tesnobni. V vašem telesu so se v zadnjem času dogajale velike hormonske spremembe, utrujeni ste, soočate se s pomanjkanjem spanja in veliko skrbmi glede vzgoje in nege dojenčka. Niste edini.

Negotovost

Veliko mladih mamic se spopada tudi z občutkom dvoma ali negotovosti. Sprašujejo se, le so otroka sploh sposobne vzgajati in če je to resnično to, kar so si želele. Nikar ne dvomite, boste videli, da bo vse vredu.

Kategorija:   Nosečnost, Porod
Naslednji prispevek

Zakaj se v nosečnosti priporoča masaža presredka?

23 decembra, 2021 0