Saturday, June 15, 2024
Nekategorizirano
26 avgusta, 2022

Najpogostejše težave, ki se pojavijo v dolgotrajnem razmerju

By 0 618 Views

Resne dolgotrajne zveze so zagotovo nekaj zelo lepega, vendar jih je treba kot tudi vsak drug odnos dobro vzdrževati, v nasprotnem primeru lahko hitro pride do preveč rutinskega načina življenja in raznih težav, sporov, nesporazumov. Kaj se parom, ki so zelo dolgo skupaj najpogosteje zgodi?


Zmanjkalo vam je zgodb iz preteklosti  in ne ustvarjata novih

Ko ste spoznali svojega partnerja, sta bila drug drugemu popolnoma novi osebi. Večere sta preživljala ob spoznavanju drug drugega. Povedali ste zgodbo o tem, kako ste dobili tisti tatu, ki se ga zdaj sramujete. Ko sta govorila, sta drug drugemu skakala v besedo, ker je bilo toliko stvari, ki sta jih želela deliti drug z drugim.

Morda ste se ujeli v rutino. Dejstvo, da vsak dan znova nimate več ničesar novega, kar bi delili z njim, pomeni, da ste prenehali delati zanimive stvari. Morda vaša služba in otroci zahtevajo toliko pozornosti, da ko končno pridete domov, nimate več časa in energije in se želite samo še zlekniti na kavč. To je popolnoma razumljivo, vendar poskusite najti način, s katerim boste vsaj občasno imeli možnost izstopiti iz rutine. Za vikend se odpeljite v Portorož ali Piran. Pojdite jest v restavracijo, kjer še nikoli niste bili. Obiščite muzej ali galerijo. Pojdite na dolg sprehod.

Preveč ali premalo časa preživite skupaj

V zvezi sta že dolgo časa in zdi se da vse počneta skupaj – celo večina oz. skoraj vsi vajini prijatelji so skupni. To je sicer lepo, vendar je pomembno, da ohranjate svoje življenje, zanimanja, hobije in prijatelje, tudi kadar ste v zvezi. Tako boste imeli precej več za deliti s svojim partnerjem, v vajino skupno življenje pa boste prinašali več svežine.