Monday, June 17, 2024

Seks za eno noč je lahko zabaven, privlačen, nepremišljen ali pomilujoč. Spadate v skupino ljudi, ki nima nič proti priložnostnemu seksu? Priložnostni seks je dovolj vznemirljiv zgolj v primeru zavedanja morebitnih nevarnosti. In še nekaj, ne pozabite se zaščititi.


Priložnostni seks nas v določenem trenutku duševno razbremeni, deluje proti stresu, nudi spolno potešitev brez odgovornosti in vezave na partnerja. Premislite: Ste res pripravljeni v spolni odnos z nekom, ki ga niti ne poznate?

Razmišljanje o seksu za eno noč je razburljivo in enostavno, vendar dejansko ni za vsakogar, še posebej ne za posameznike, ki niso sposobni ločiti med čustvenim razpoloženjem in spolno vzburjenostjo.

V kolikor ne želite romantične zveze, ljubezni in sovražite monoton seks s stalnim partnerjem, pa je priložnosti seks odličen način popestritve spolnega življenja. Kljub temu pa se zgodi, da seks za eno noč na koncu ni tako seksi. Lahko se zgodi, da vam uniči še nekaj naslednjih dni. Ste se zapletli s človekom  s katerim se ne bi nikoli kazali v javnosti? Je že prepozno, zagotovo vas je kdo opazil, z glavo v pesku, pa je težko opravljati vsakodnevna opravila.

V kolikor ste samski, se lahko spolnim odnosom predajate brez občutka krivde, v kolikor ne, pa le pazite, da se domov ne vrnete z ugrizom na vratu.

Za priložnostni seks se ponavadi odločimo prav zaradi sproščenosti in neodgovornosti, ne obremenjujemo se s posledicami. Kljub temu pa se raje izognite partnerjev, ki so potencialni kandidati za kaj več:

·         Bivši. Bivši vas bodo vedno pripeljali na spolzko plesišče. So kot sprehod po minskem polju, kjer je težko predvideti kaj se bo zgodilo. Le v redkih primerih seksa se zgodi, da do bivšega ne čutiš ničesar več.  Po drugi strani je pa tudi res, da so bivši ravno najbolj pripravni za priložnostni seks. Na koncu vas lahko ponovno prevzamejo čustva, ki vas zmedejo, ter pustijo negativnim občutkom.

·         Najboljši prijatelj. Najboljši prijatelj nasprotnega spola je nekdo, ki vas pozna najbolje. Ponavadi sta se že spogledovala in dražila drug drugega, vendar noben in prestopil meje. Priložnostni seks s prijateljem lahko postreže z občutkom nespoštovanja, zmede in ljubezni. Seks s prijateljem je neroden za oba vpletena. Lahko vaju loči za vedno. Ste pripravljeni tvegati?

·         Poročen ali vezan. Poročeni so diskretni, svoje skoke izven zakonske postelje ne obešajo na veliki zvon. Vendar, v podzavesti boste vedno številka dve. Tudi, če gre zgolj za seks za eno noč. Nevarnost tiči tudi v njegovem nesrečnem zakonu. Po skoku čez plot vas ne pusti na miru. Še preden se dobro zaveste, se že znajdete v zapletenem in bolečem ljubezenskem trikotniku.

·         Šef – sodelavec. Večina uradov in podjetij ima jasna pravila. Pisarniške romance niso zaželene. Ste podlegli čarom sodelavca? Zelo težko se boste rešili. Ustna izročila se hitro širijo, šef ali sodelavec s katerim ste skočili v posteljo zahteva vedno več, izsiljuje, nadleguje ali pa zgolj sproža govorice. Za romance s sodelavci je več slabih kot dobrih scenarijev. Nasvet? Lahko se zaljubite v sodelavca, lahko sta par, vendar nikoli z njim ne skočite v seks za eno noč.

·         Prijateljičin fant. Zapeljevanje in spogledovanje s prijateljičinim fantom je lahko zanimivo, še posebej v primeru, da ste zmagovalni tip človeka. Po drugi strani prijateljičin fant z diskretnim spogledovanjem pridobiva občutek zaželenosti, počaščenosti in navdušenosti. Ne glede na vse, pa se bo slej kot prej izvedelo. Ne le da ste svojo prijateljico zabodli v hrbet, ‘slab’ glas se širi v deveto vas. Trenutek šibkosti in potrebe vas bosta kaj hitro spremenila v ‘kurbo’.

·         Sorodniki. Pijača ali neodgovornost lahko hitro privedeta do grozljive napake – incesta. Vam je všeč sorodnik, morda tast ali bratranec? Izogibajte se neetičnem dejanjem.

·         Simpatija. Neuslišana ljubezen. Ali s seksom res želite zadevo še bolj zaplesti? Zaljubljenost ali močna privlačnost vas lahko po divji noči, zjutraj hitro strezni. Boste s strtim srcem objokovali svojo napako? Spolni odnosi z neuslišano ljubeznijo stvari samo še zapletejo. Boste lahko rekli ne?

·         Sostanovalec. Ekonomska situacija vas prisili deliti najemniško stanovanje. Seveda lahko v določenih okoliščinah vzcveti resnična ljubezen. Ob vseh drugih priložnostih pa poskušajte najti popoln izgovor. Ne pozabite, živita skupaj, vsak dan vidite njegov obraz.

·         Zaljubljenec. Tudi večerni skok v posteljo z osebo, ki do vas goji ljubezenska čustva, toplo odsvetujemo. Ne samo, da si bo zaljubljenec spolni odnos razlagal čisto v napačni konotaciji, lahko postane posesiven, tudi zalezovanje mu ne bo tuje.

·         Sovražnik. Ne glede na to, kako globoko lahko nekoga sovražite, obstaja en majčken delček, ki vas privlači. Če ste prisiljeni v situacijo, ko morate z nekom preživeti nekaj časa, lahko kaj hitro nastopi priložnostni seks. Noč se lahko začne s sovraštvom in prezirom, čez nekaj časa pa sledi občudovanje in strah, ki vas močno privlači. V enačbo vključite nekaj kozarčkov vina in rezultat je jasen. Kljub trenutku slabosti in navdušenja, pa se za priložnostni seks s sovražnikom raje ne odločite. V teh okoliščinah nikoli ne veste, ali vam je oseba resnično všeč, zato ni potrebno tvegati jutranjega besa in obžalovanja. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Rdeče meso: za in proti

16 septembra, 2014 0