Friday, July 19, 2024

Slovenija je majhna država,a kljub temu ponuja nešteto različnih možnosti za preživljanje počitnic. Majhnost in raznolikost Slovenije nam omogočata dostopne počitnice za različne okuse.


Slovenija ima na eni strani 43 kilometrov obale, kar se sicer ne sliši veliko, ampak vsi vemo, da lahko na slovenski obali najdemo prelepe kotičke za družinske počitnice.

Tisti, ki vam počitnice na morju ne dišijo preveč, ali preprosto hočete to leto preizkusiti nekaj novega, lahko izbirate med nešteto možnotmi Številne domačije ponujajo prenočišča širom države. Lahko se pa preprosto odpravite v hribe ali tisti, ki si želite samo počitkav terme.

Obisk hribov in gora je lahko za otroke nadvse zabaven in poučen, vaša družina pa bo tako izkoristila tople poletne dneve za rekreacijo in se nadihala svežega gorskega zraka. Seveda se prej pozanimajte o dostopnosti poti glede na starost vašega otroka.

Na počitnice v terme

Če si poletja ne predstavljate brez namakanja v vodi, se lahko odpravite na počitnice v terme.V Sloveniji namreč najdemo številne termalne izvire, ob katerih so se razvila vsem dobro znana termalna kopališča. Največ jih najdemo na Štajerskem, v Pomurju in na Dolenjskem, številna pa se, poleg bazenov in animacij za otroke, bohotijo tudi s tobogani, ki tako otrokom, kot tudi odraslim popestrijo dopust.

Najbolj priljubljene za obiske družin z otroki so Terme Čatež, Terme Olimia, Terme Ptuj in Terme 3000.

Obisk term pa naj ne bo omejen samo s poležavanjem ob bazenu in čofotanjem v vodi. Prosti čas izkoristite za raziskovanje narave v okolici term in spoznavanje okoliških krajev. Večina hotelov ali turističnih pisarn v bližini nudi najem koles ali nudi drugačne izlete v kraje, ki jih morda še ne poznate.

Tudi pri počitnikovanju z otrokom si moramo zapomniti, da je Slovenija nadvse lepa dežela, katere lepote in bogastva pogosto zanemarimo. Zato je tak dopust priložnost, da tudi vašim najmlajšim pokažete te lepote.

Kategorija:   ostalo
Naslednji prispevek

Pravica do dopusta ob rojstvu otroka

18 oktobra, 2018 0