Monday, March 4, 2024

V Ljubljani bo počitniško varstvo organizirano v Pionirskem domu. V četrtek in petek med 8. in 17. uro si bodo lahko otroci od 6. do 10. leta čas krajšali z družabnimi igrami in ustvarjalnimi delavnicami. Cena varstva je 2000 tolarjev. Prijave zbirajo na telefonsko številko 051 604 128 in 01/234 8200. Agencija za šport Ljubljana pripravlja športne aktivnosti, ki bodo otrokom na voljo v ponedeljek, četrtek in petek. Izberejo lahko drsanje med 12.15 in 13.45 (500 tolarjev na dan) ali karting v BTC med 9. in 13. uro (1200 tolarjev na dan). Od ponedeljka do petka bo med 7. in 17. uro Aquamanija v Atlantisu pripravila počitnice v kopalkah, ki bodo stale 7200 tolarjev na dan. Združenje Sezam pa bo v četrtek in petek od 17. do 19. ure ter v soboto od 10. do 12. ure pripravil brezplačne jesenske delavnice. "Obiskali nas bodo škratje, buče in lampijoni," je obljubila Mateja Pavletic.


V Dolenjskem muzeju v Novem mestu bodo danes od 10. do 11.30 pripravili muzejsko delavnico z naslovom Buče – vesele in strašljive. Odšteti bo treba 480 tolarjev, z muzejsko izkaznico pa je sodelovanje na delavnici brezplačno. Na oddelku za mladino novomeške knjižnice Mirana Jarca pa v ponedeljek, četrtek in petek med 12. in 14. uro pripravljajo družabne igre za osnovnošolce.

V knjižnici Pavla Golie v Trebnjem pripravljajo v ponedeljek ob 17. uri delavnico za otroke, na kateri si bo vsak lahko izdelal svoj hranilnik.

Pestro bo tudi v Metliki. V četrtek ob 10. uri bodo v sejni sobi na Pungartu otroci lahko izdelovali novoletne voščilnice. V petek pa se bodo počitnikarji odpravili na izlet v Ljubljano, kjer se bodo po ogledu mesta odpravili še v kinodvorano s posebnimi učinki na ogled predstave. Otroci do 5. razreda se lahko izleta udeležijo le v spremstvu odrasle osebe. Za izlet, ki ga pripravlja metliško Društvo prijateljev mladine, bo treba odšteti 2500 tolarjev.

Otroci iz Celja in okoliških krajev bodo med počitnicami lahko obiskovali brezplačne športne prireditve, ki jih vsako leto pripravlja ZPO: drsanje v Mestnem parku, plavanje, kegljanje, mali nogomet in badminton.

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec pa za otroke organizira tridnevne otroške delavnice. V ponedeljek, četrtek in petek bodo v avli Doma II. slovenskega tabora izdelovali nakit ali okvirje za fotografije in ogledala. V Savinovi hiši bodo imeli delavnico za boljše govorne nastope, ki jim bo pomagala krepiti samozavest. V ponedeljek bodo v Dvorcu Novo Celje izdelovali buče in ikebane, v četrtek in petek pa adventne venčke. Delavnice bodo med 9. in 12. uro, stale pa bodo 500 tolarjev.

V Vivariju Proteus v Postojni bodo v ponedeljek in torek (med 9. in 12. uro ter med 14. in 17. uro) grajske ustvarjalnice. Otroci bodo izdelovali ščite z grajsko simboliko, marionete, ročne lutke in nakit. Igrali bodo grajske in didaktične igre ter se učili plesov. V četrtek, petek in soboto bodo pravljičarke pripovedovale pravljice. V času jesenskih počitnic si bodo lahko slovenske družine ogledale Postojnsko jamo za polovično ceno.

Vir: Dnevnik

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Težave pri branju lahko vodijo v samomor

13 junija, 2012 0