Saturday, April 13, 2024

Prehrana

Kljub temu, da so alergije na pelod plod zunanjih dejavnikov težave ležijo v tem, da telo na njih reagira. Če je vaše telo že polno klasičnih alergenov iz prehrane, bo vaš organizem burno reagiral tudi na zunanje alergene. Znižajte vnos pšeničnih in mlečnih izdelkov, ter zmanjšajte vnos sladkorja.
 


Med

Kupite med čebel, ki živijo na vašem področju. V teoriji: uživanje medu je podobno imunoterapiji, ko alergiki vnašajo manjše doze alergenov pravzaprav zmanjšujejo občutljivost na njih. Med nabiranjem nektarja čebele nezavestno nabirajo tudi delce peloda, ki konča v medu in na ta način omogoča homeopatsko imunoterapijo. Med je sijajno sredstvo proti alergijami.
 

Vitamin C in kvercetin

Vitamin C je izredno močan antioksidant in stabilizator mastocitov, ki ob stiku z alergeni izločajo histamin: histamin v krvnem obtoku povzroča simptome kot so draženje oči, kihanje, izločanje nosnega sekreta,… Vitamin C znižuje reakcije mastocitov in na ta način blaži simptome alergij, kvercetin, izredno močan flavonoid (največ ga najdemo v sadju in listnati zelenjavi) pa okrepi delovanje vitamina C. Ko se pojavijo prvi zanki alergij vzemite 1500 gramov vitamina C in 500 miligramov kvercetina.
 

Koprivin čaj

Dokler raste peče, v tekoči obliki pa je zdrav in zelo koristen antialergen.
 

Izpiranje nosnic

Sezonsko alergijo povzročajo alergeni v cvetnem prahu cvetočih rastlin. Alergene pogosto ustavi nosna sluznica. Ujeti alergeni vzpodbudijo vnetne reakcije, ki jih imenujemo alergije. Simptome lahko blažimo tudi s izpiranjem nosnic z 0,9% fiziološko raztopino.
 

Para eteričnih olj

Zavrite vodo in vanjo nakapljajte štiri kapljice evkaliptusovega eteričnega olja, dve kapljici olja čajevca in tri rožmarina. Prekrijte se z brisačo in od pet do deset minut vdihujte tako pripravljeno paro.
 

Akupunktura

Je lahko zelo učinkovita. Lokalno blaži simptome in sinusna vnetja, ki je vir neugodja vsakega alergika.

Preberite še:
Alergije na zdravila
Alergija na hrano
Zakaj dojenje?
Atopijski dermatitis

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Genetska testiranja otrok?

13 junija, 2012 0