Monday, June 17, 2024

Kljub temu, da avantura za eno noč ponavadi ne postreže z najboljšim seksom v našem življenju, pa terapevtsko vpliva na vsakodnevni stres in splošno sproščeno počutje. Prav tako je ta oblika seksa, po večmesečnem obdobju ‘suše’, odlična izbira za ponovni vstop v svet strasti in užitka.


Nepravilne reakcije in napake pa imajo lahko grozljive posledice. Negativni izkušenj je veliko: od zelo slabega seksa, izživljanja, zalezovalcev do posilstva. Za zabavo in predvsem svojo varnost vklopite svoj razum in lastno presojo.

Tipične napake pri avanturah za eno noč

Najlažje se učimo iz lastnih izkušenj, pa vendar, nekoliko bolj premišljeni se modro učimo tudi z napak drugih. Kaj torej svetujejo ljudje, ki so se ob izkušnji seksa za eno noč nekoliko opekli:

Preveliko pričakovanje

Pozabite na seks vašega življenja, mogoče boste deležni posebne ‘terapije’ vendar kaj več od običajnega seksa niti ne pričakujte. Seks za eno noč jemljite kot seks za eno noč, in nič več. Nič ni narobe če se med akterje vmeša kemija, enostavno se lahko dogovorite za nov ‘zmenek’, v primeru zavrnitve pa ne bodite razočarani. Enkrat dobiš, drugič izgubiš.

Lepo je biti samski/a

Priložnost iščite zgolj v primeru samskega statusa, ali v primeru t.i. odprte zveze, pa še takrat obstajajo vnaprej določena pravila, ki jih morata spoštovati oba vpletena. Ob varanju boste zagotovo ujeti. Mogoče ne prvič, enkrat pa zagotovo. Nikar ne podcenjujte podzavestnega razmišljanja  svojih partnerjev ali partneric.

Zaščita

Neuporaba zaščite je ena najpogostejših napak avantur za eno noč. Malo razmislite: v spolne odnose se spuščate z dokaj neznano osebo, ne poznate njenih spolnih navad in števila partnerjev… Brez gumijastega prijatelja, spolni odnos predstavlja kar veliko verjetnost tveganja okužb z nezaželenimi mikroskopskimi paraziti in praskanja med nogami.

Nezaščiteni spolni odnosi izven nekega ustaljenega partnerskega razmerja so pravzaprav zelo neumna izbira. Število spolnih bolezni se ali zgolj prenašajo, ali pa povzročijo zelo neprijetne tudi vseživljenjske bolezni. Ko se naslednjič prepuščate čarom neznanca, ki zavrača uporabo kondoma, ga povprašajte ali želi biti oče vašega otroka. Vprašanje, ki v 99% v trenutku razblini vse dvome o neuporabi kondoma.

Slaba priprava

Pač živimo v družbi v kateri so ženske skoraj nemudoma povsem neupravičeno stigmatizirane. Žal bodo moške, v primeru, da jim ponudite kondom, preplavili številni predsodki. Etiketa pocestnice vam skoraj ne uide, vendar imate vso pravico sami poskrbeti za svoje zdravje in življenje. Nihče pa nima pravice soditi in obsoditi!

Zaljubljenost

Zaljubljenost je, zlasti pri začetnikih, zelo pogosta spremljevalka avantur za eno noč. Žal pa tu ljubezen nima kaj iskati! Besedi LJUBIM TE sta v tem primeru znak čustvene šibkosti in kot taki prepovedani! Ne moreš ljubiti nekoga, ki ga poznaš mogoče dve uri! Pod vplivom opojnih substanc se je včasih zelo težko nadzorovati, pa vendar, vzemite se v roke.

Še enkrat…

Ne imejte slabe vesti. Uživali ste in brez greha se lahko dogovorite za nov vroč zmenek, vendar kor smo že dejali, naj vas morebitna košarica ne razočara ali potisne v depresijo. Izkušnje so različne, posameznice ‘krvnika’ ne želijo nikoli več v svoji bližini, poznamo pa tudi številne primere, ki so se končali s poroko. Če ne vprašaš ne moreš vedeti…

Nič niste dolžni

Po seksu ‘žrtvi’ pokažite vrata, nobenemu niste dolžni pripravljati zajtrka. Ne obremenjujte se z ničemer, prav tako nimate nobenih obveznosti.

Pozabljen predmet

Nekdo je pozabil robček ali šal. Ljubimci se trika v upanju na novo srečanje presenetljivo pogosto poslužujejo. Previdnost naj ne bo odveč, mnogi to na videz nedolžno igro izkoristijo za neprijetno zalezovanje. Poskrbite, da ljubimec za eno noč iz vašega stanovanja ali avtomobila pobere vse svoje stvari, enakih priporočil se držite v primeru, da ste ‘zmenek’ zaključili v njegovem stanovanju. Če pa vam je oseba všeč potem pa…

En kozarček preveč

Alkohol je večni krivec slabih odločitev, vključno z odločitvami povezanimi s spolnimi odnosi. Grozljivko boste doživljali v obeh primerih: odpeljete pijanega alfa samca – streznitev za vas pride takoj, ali pa ste pijani sami – streznitev pride prepozno, šele naslednje jutro. Opitost ženske vodi k slabi presoji in dvomljivim odločitvam. Seks ni vreden tveganja okužb s spolno prenosljivimi boleznimi in nezaželeno nosečnostjo.

Jutranji sram

Za ženske še posebej neprijetna situacija. Vaša oblačila bodo izdajala, da niste ravno oblečeni za jutranji skok v trgovino ali rekreacijski tek v sosednjem parku. Bodite samozavestne in ignorirajte zavistne poglede.

Avantura za eno noč je lahko strastna in vroča, vendar poznamo tudi precej drugačnih izkušenj. Ne glede na rezultat, se poskušajte izogniti skupnim pastem.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Motovilec

27 marca, 2015 0