Saturday, April 13, 2024

Diete in hujšanje sta temi, ki sovpadata v ta predpoletni čas. Lahka poletna oblačila poudarijo kilograme tam kjer je to najmanj prijetno. Prva asociacija so diete, vendar ali ste mogoče pomislili, da bi višek vnosa prehrane ‘pokurili’ z napitki?


Črno čokolado zaradi izjemne antioksidativne vrednosti hvalijo vsi, zakaj torej ne bi naredili okusen čokoladen napitek? Flavonoidi in antioksidanti se bodo borili proti visokemu krvnemu tlaku in višku kilogramov. V mešalnik vlijte navaden jogurt, dve žlici medu, pol banane in 5dkg črne čokolade. Napitek pripravite za zajtrk.

Prebavo boste izboljšali z ananasovim frapejem, ki vsebuje zelo malo kalorij, ter veliko vlaknin, mineralov in vitaminov. Encim bromelain pomaga pri prebavi proteinov. Polovico ananasa zmešajte z dvema žlicama lanenega olja – vsebuje nenasičene maščobne kisline, ki preprečujejo napihnjenost. Napitek popijte za malico.

Čez dan si poiščite čas za dve skodelici metinega čaja, ki zmanjšuje prebavne motnje in želodcu pomaga pri učinkovitejši absorpciji maščob. Najbolj primeren trenutek – po kosilu in večerji. 

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Hudo: 4 glasbenice razturajo

27 maja, 2014 0