Wednesday, July 17, 2024

Vse bolj se zavedamo, kako pomembno je, da so izdelki, ki prihajajo v stik z našo kožo, kar najbolj naravni. Še posebej smo skrbni pri otrocih, saj na njihovo kožo ne želimo nanašati prav ničesar, kar bi jim lahko škodovalo. V Tosami pri odločitvi za otroško kozmetiko zato nismo imeli dilem: biti mora naravna, kar pomeni, da morajo vse njene sestavine imeti naraven izvor. Da to drži, morajo tudi dokazati z ustreznim certifikatom.


Predstavljamo vam tri nove izdelke, tri novosti v Tosamini otroški kozmetiki to.to.

Naravno hladilno mazilo za ritko, lanolin za nego bradavic in naravna krema proti strijam so mešanica najboljših naravnih sestavin, ki jih koža potrebuje za nego in zaščito. Ta komplet naravne kozmetike je dragocen in nepogrešljiv pomočnik pri preprečevanju in reševanju zelo pogostih težav, ki jih mamicam prinašajo nosečnost, dojenje in povijanje v pleničke. Njegova največja vrednost in hkrati prednost so sestavine, izbrane tako, da kožo negujejo in ščitijo:

  • najboljša olja (olivno olje, mandljevo in jojobino olje, avokadovo olje),
  • več vrst masla (karitejevo maslo, cupuacu maslo) in
  • izvlečki zelišč (ognjič, kamilica, bisabilol, aloe vera).

Seveda pa trditev, da so popolnoma naravni, vsi trije novi izdelki otroške kozmetike to.to tudi dokazujejo, in sicer s certifikatom za naravno kozmetiko, ki jim ga je podelil Inštitut KON-CERT.

Naravna nega nosečnice in mamice

Z dvema novima izdelkoma smo v Tosami poskrbeli, da bo bodočo mamico mnogo manj skrbelo za njeno kožo zaradi obremenitev, ki jih prinaša nosečnost – za nastanek strij in vnetje prsnih bradavic. S pravočasno nego s to.to mama naravno kremo proti strijam, ki jo je primerno začeti že v 3. mesecu nosečnosti, bo njena koža nahranjena, mehka in navlažena, postala bo bolj prožna in bo zato vse spremembe lažje prestala. To.to mama lanolin za nego bradavicpa je mazilo, pridobljeno iz ovčje volne, ki ovcam pomaga njihovo kožo regenerirati po poškodbah ter jo ščiti pred vnetji. Prečiščen lanolin je zaradi teh lastnosti odličen tudi za nego suhih in občutljivih bradavic doječih mater. Bodoča mamica naj ga začne uporabljati že v 5. mesecu nosečnosti, saj bo tako bradavice pripravila na velike spremembe in obremenitve, ki jih čakajo. Kasneje, med dojenjem, pa bo lanolin poskrbel, da bodo dobile dovolj vlage in se ne bodo izsuševale. Ker je popolnoma naraven, ga pred dojenjem ni treba odstranjevati

Naravna nega otroka

S to.to Baby naravnim hladilnim mazilom za ritko pa bo mamica kar najbolje zaščitila nežno kožo občutljive otrokove ritke. Ta je pod pleničkami ves čas zelo obremenjena, saj je izpostavljena stalnemu draženju in vnetjem. V kremi so zato naravna sredstva, za katere že ljudska modrost dobro ve, da najbolje poskrbijo za kožo: lanolin, mandljevo, avokadovo in olivno olje, ognjič, aloe vera in kamilica. Na otrokovi ritki hladilno mazilo ustvari zaščitni film, ki jo učinkovito zaščiti pred izločki, hkrati pa jo bogate sestavine hranijo in nanjo delujejo protivnetno.

Več o negi nosečnic, mamic in otrok najdete na naši spletni strani: https://www.tosamashop.si/search?q=toto&fset=default&page=1&pagesize=0&view=list&sort=prob

Naslednji prispevek

SO OTROCI OB ROJSTVU RES IZREZANI OČKI?

1 novembra, 2020 0