Tuesday, May 28, 2024

Prav zaradi tega se je v boj z gubami najbolje spustiti z naravnimi obraznimi maskami, ki obrazu povrnejo svežino, mladosten in zapeljiv videz, ne nazadnje pa prihranijo zajetne kupčke denarja.


Ananas

Ananas je odličen borec proti gubam, njegova uporaba pa je zelo enostavna – zgnetite ga in nanesite na čist obraz, pustite da deluje pol ure, ter ga nato izperite z mlačno vodo.

Banane

Tudi zelo enostavna maska. Obraz umijte, zgnetite banano, ter jo nanesite na kožo. Po pol uri delovanja obraz izperite z mlačno vodo. Po tej maski bo koža mehka in gladka.

Olivno olje

Spet popolnoma enostavna uporaba – v žlico olivnega olja umešajte nekaj kapljic limoninega soka, ter mešanico nanesite na očiščen obraz. Pustite da deluje dvajset minut, nato obraz izperite z mlačno vodo. Sijaj, ki ga dosežete s pomočjo te maske, ne more doseči nobena krema.

Med

Med je čudo narave, ter je za izpolnjevanje lepotnih idealov v uporabi že stoletja, če ne tisočletja. V žlico medu umešajte par kapljic olivnega olja in postopek ponovite kot pri ostalih maskah. Protivnetno delovanje bo zaustavilo vnetne procese na obrazni koži, odstranilo rdečico in koži povrnilo žametno mehkobo. 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Čudodelni kozarec tople vode

15 septembra, 2014 0