Sunday, May 26, 2024

Naravna kozmetika je vedno boljša izbira, zato vam prinašamo nekaj koristnih in uporabnih nasvetov.


Piling z medom je najboljša izbira za gladko kožo, priprava pa je zelo enostavna – dve žlici morske soli vmešajte v štiri žlice medu, dobro vtrite v telo, ter se stuširajte s toplo vodo. Rezultat: mehka in voljna koža.

Potem si lahko privoščite Kleopatrino kopel – zmešate 200 ml smetane in tri žlice orehovega olja, vsebino zlijte v svojo kopel. V kolikor pri roki ne najdete smetane, jo nadomestite z mlekom. Po kopeli bo vaša koža gladka kot je bila gladka koža legendarne egipčanske lepotice.

Lepotilne terapije pa pogosto zaobidejo vrat. Privoščite mu terapijo z medom in olivnim oljem – v tri žlice toplega olja umešajte malo medu in aplicirajte na kožo. Vrat zavijte v vlažno brisačo in pustite delovati dvajset minut, nato vsebino izperite s toplo vodo.

Obraz boste polepšali z masko jogurta in kumaric – tanek sloj jogurta na obrazu prekrijte z na kolobarje narezano kumaro. Pustite dvajset minut in nežno izprite.

Za nego las zmečkajte avokado, stepite dva rumenjaka in pripravek nanesite na lase. Po dvajsetih minutah lasišče temeljito izperite. 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Huntingtonova bolezen

25 septembra, 2014 0