Tuesday, April 23, 2024

Za dober videz in odlično formo zadnjice lahko poskrbite na povsem enostaven, bolj kot ne vsakdanji način:


Stopnice: Izogibajte se dvigalom in tekočim stopnicam. V vsakdanjem življenju ni boljšega treninga za zadnjico kot je hoja po stopnicah.

Napenjanje mišic: Med sedenjem v službi ali za računalnikom in TV sprejemnikom, med kuhanjem ali v pisarni, napnite zadnjične mišice in jih ponovno sprostite. Zadnjične mišice napnite za približno 10 – 20 sekund, jih sprostite in ponovno napnite. Vajo vsaj desetkrat ponovite.

Počepi: Pet minut dnevno namenite počepom. Položaj naj bo pokončen, počepnite in se ponovno dvignite. Ob počepu vdihnite, na poti navzgor izdihnite.

Širjenje kolen: To vajo lahko izvajate tudi na delovnem mestu. Usedite se na stol in dlani položite na zunanjo stran kolen. Z rokami potiskajte koleno proti kolenu, obenem pa z nogami ustvarite protiutež oz. preprečite dotik kolen. Pritisk zadržite okoli pet sekund, nato se sprostite. Vajo v enem ciklu ponovite vsaj petkrat.

Tek: Tek ni odličen trening samo za zadnjico, temveč za celotno telo. Topi maščobne obloge in povrne dobro fizično pripravljenost.

Kolesarjenje: Vožnja s kolesom, v primerjavi s tekom, nekoliko manj obremenjuje sklepe. Z nekaj koncentracije se lahko osredotočite ravno na mišice beder in zadnjice.

Hoja po prstih: Je še ena praktična vaja, ki ne zahteva veliko časa. Vsaj trideset sekund namenite hoji po prstih, nato se sprostite in vajo vsaj desetkrat ponovite.

Vaja z blazino: Zvečer pred televizijskim sprejemnikom med kolena namestite blazino in močno stiskajte. Nožne mišice morajo biti napete. Položaj zadržite čim dlje časa.

Kategorija:   Novice, Rekreacija
Naslednji prispevek

A je z ljubljeno osebo seks res najboljši?

22 januarja, 2013 0