Monday, July 15, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Nasveti kako povečati možnosti za zanositev

By 0 5381 Views

Takoj pričnite z dodatnim uživanjem vitaminov


 
Folna kislina in železo lahko izboljšata plodnost. Redno jemanje teh dodatkov še ne pomeni dovolj hranil, ki jih potrebujete, lahko pa služijo kot dodatek. Da bi izboljšale njihove pozitivne lastnosti jih morate obvezno jemati z ustrezno, polnovredno in vitaminsko hrano. Le tako boste dosegle najboljše učinke.

Streljanje v prazno

V enem mesecu ste plodne le okoli 12 ur! Za ugotavljanje ovulacije si lahko pomagate s koledarjem ovulacije, ki vam je lahko v pomoč vsak mesec. Pomagate si lahko tudi z ovulacijskimi testi, ki jih dobite v bolje založenih drogerijah in lekarnah..

Zagotovite nemoten prehod

Antihistaminiki in vitamin C lahko izsušijo sluz na materničnem vratu, ki zagotavlja spermijem boljšo prehodnost do vaših jačec, zato se jim skušajte izogniti. Lubrikat se sliši kot izvrstna ideja, vendar lahko tudi ta zavre pot spermijem. Če že morete si raje pomagajte z raztopinami za vlaženje vagine.

Naročite se na pregled

Če ste starejše ali 35 in po 6 mesecih posteljnih aktivnosti še vedno niste zanosile se naročite na pregled pri vašem genikologu (ženske, mlajše od 35 let, lahko počakate eno leto). Zdravnik bo verjetno skozi vrsto testov poskušal najti vzrok problema. Poskrbite za redni odvzem PAP brisa.

Sprostite se in uživajte

Stres lahko vpliva na ovulacijo in privede do nižje plodnosti. Delajte tisto kar vas pomirja, telovadite, ukvarjajte se z meditacijo, jogo ali si umislite povsem nov sproščujoč hobi. Študija je pokazala, da se je 77 % ženskam, ki so se naučile obvaldovati stres, zvišala tudi plodnost.

Poskusite Akupunkturo

To je varno in ima več dokazanih koristi za mamice ki poskušajo zanositi saj med drugim omogoča večjo dotok krvi v maternico in stimulacijo hormonov za plodnost. Potrebovali boste od nekaj terapij do nekaj mesecev odvisno od vaše situacije. Predno pa se odločite za akupunkturo pa se obvezno posvetujte z vašim genikologom.