Monday, April 22, 2024


Hoja po stopnicah

Od danes naprej hodite po stopnicah vedno ko se za to pojavi priložnost. Izogibajte se dvigalom in tekočim stopnicam. V vsakodnevnem življenju ne poznamo boljšega treninga za zadnjico, kot je hoja po stopnicah.

Napenjanje mišic

Med sedenjem doma ali na delovnem mestu napnite in sprostite zadnjične mišice. Napete mišice zadržite med desetimi in dvajsetimi sekundami, nato jih sprostite in ponovno napnite. Vajo ponovite najmanj desetkrat.

Počepi

Vzemite si petminutni oddih za počepe. Stojte vodoravno, počepi naj ne presegajo pravega kota na kolenskem sklepu. Ob počepu vdihnite, ob dvigu izdihnite.  

Širjenje kolen

Vajo lahko izvajate tudi v službi. Sedite in roki položite na zunanji del kolenskih sklepov. Z rokama pritiskajte koleno ob koleno, istočasno pa z nogami preprečite stik kolenskih sklepov. Pritisk zadržite pet sekund, nato se sprostite. V enem ciklu vajo ponovite petkrat.

Tek

Je odličen trening ne samo za čvrsto zadnjico, temveč za celotno telo. S tekom pospešimo topljenje maščobnih oblog in poskrbimo za boljšo fizično in psihično formo.

Kolesarjenje

Vožnja s kolesom, v primerjavi s tekom, manj obremenjuje sklepe. Z malo koncentracije lahko moč na pedala usmerite ravno s področja beder in zadnjice.  

Hoja po prstih

Še ena praktična vaja, ki ne vzame veliko časa. Po prstih hodite 30 sekund, nato se sprostite in vajo desetkrat ponovite.

Vaja z blazino

Zvečer med gledanjem televizije med kolena vstavite blazino in jo močno stiskajte. Mišice naj bodo napete. Položaj poskušajte zadržati čim dlje.

Rolanje

Še ena izvrstna vaja, ki cilja neposredno na stegenske in zadnjične mišice. Skrčen napet položaj v kolenih res pusti nekaj muskelfibra, vendar bodo ob redni vadbi pozitivni rezultati vidni kaj kmalu.

Z vadbo pričnite že danes. Boste videle, se splača.

Morda vas utegne zanimati še:

Živila, ki pospešijo presnovo
Hujšajmo s tekom
Kako premagati naval lakote?
Top napake pri hujšanju

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Očetje in otroci imajo podobne prehranske navade

13 junija, 2012 0