Wednesday, June 19, 2024

Ko pride do iskanja vzrokov za nastanek mozoljev, se na tapeti velikokrat znajde čokolada. Večna dilema ostaja, ali ta sladka pregreha resnično pripomore k razbohotenju aken, ali je vse skupaj le ena velika zabloda? Drži, ne drži? Poleg čokolade za nastanek aken, krivijo tudi oreške, čips, mastno meso in še kaj. No pa končno razčistimo s tem, čokolada ni kriva za nastanek mozoljev. Nekatera izmed zgoraj naštetih živil morda res spodbujajo nekoliko nečisto kožo, vsekakor pa ne v takšni meri, da bi to lahko bil povod za razbohot mozoljev. Vseeno pa vam priporočamo, da se čim bolj zdravo prehranjujete, na vašem jedilniku naj se dnevno pojavljajo sadje, zelenjava – v tem času, če imate to možnost, kar iz domačega vrta, polnozrnati izdelki, mlečni izdelki itd.  Če ne želite, da vaš obraz postane gojišče mozoljev upoštevajte tudi naslednje nasvete:


  • Ne obremenjujte kože z agresivnimi sredstvi, torej alkoholnimi toniki, ostrimi mili, saj ti, kot verjetno že veste izsušujejo kožo. Največji paradoks pa je ta, da se koža po nanosu omenjenih sredstev skuša zaščititi, ter tako še dodatno proizvaja več loja.
  • Vaše kreme za obraz naj ne vsebujejo olja, nanašajte jih le na umit obraz.
  • Odlični za mozoljasto kožo so izdelki iz čajevca, ki deluje antiseptično. Pomagala vam bo maska iz gline, naravna sredstva se tako kot drugod, tudi pri zdravljenju kože izkažejo za zelo učinkovita.
  • Kožo nahranite tudi od znotraj. Prehranski dodatki lahko pripomorejo k temu; poiščite takšne, ki so bogati z ranjakom, ognjičem, ehinacejo. Po enem tednu se rezultati še ne bodo pokazali, uživati jih morate vsaj kakšen mesec, da boste opazili razliko.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Posledice kaznovanj v otroštvu

13 junija, 2012 0