Monday, April 22, 2024
13 junija, 2012

Ne ni moj fant, sva samo prijatelja

By 0 1394 Views

 


Odnos po potrebi vključuje skupne odhode na večerjo ali kino, ter uživanje v spolni nasladi. Razlika med klasično zvezo in to je, da niste čustveno in fizično vezane na eno osebo.

Ne sliši se ravno romantično in nekonvencionalno, vendar so redke ženske, ki o tem še niso razmišljale.

Vse večje število mladih žensk se odloča za življenjski stil brez obveznosti do partnerja, zato je taka ‘zveza’ več kot primerna. Takšen odnos že dolgo ni več tabu, izmislili so si tudi pojem, ki označuje takšno vrsto odnosa – prijatelj s posebnimi pooblastili ali friends with benefits.

Po znanih podatkih, ženske v ta odnos najpogosteje vstopijo v poznih dvajsetih in začetku tridesetih. Spustijo se v spolne odnose z moškimi, ki so jih do tedaj smatrale kot prijatelje, pogosto pa po takšnih zvezi ostanejo zmedene. Razlog tiči predvsem v različnem dojemanju takšne zveze, ali pa se takšna zveza ne odvije po njihovih načrtih.

Za to ‘zvezo’ so seveda značilna srečanja spolne narave, vendar se nekateri pari družijo enako kot, recimo temu, konvencionalni pari. Razlika je, da so svobodomiselni in imajo še druge partnerje, za katere jim ni potrebno polagati računov.

Kljub vsemu, pa se tudi v te t.i. svobodne zveze prikrade ljubosumje, ko se prijatelj s pooblastili zaplete z drugimi ženskami.

 

Psihiatri so mnenja, da takšne zveze na omenjene ljudi ne delujejo pozitivno. Trdijo celo, da se ne zavedajo kakšne emocionalne posledice lahko pusti takšne odnos.

V trenutku, ko se ženska zaplete v spolni odnos, tudi če misli da je reč samo v seksu, se zanjo menja vse. Med spolnim odnosom ženski organizem sprošča hormon oksitocin, ki vpliva na čustveno zvezo z moškim, s katerim se je spustila v spolni odnos.

Moški so iz drugačnega testa in so programirani, da semena podtikajo na več vrtičkih, zato lahko izključijo čustva in uživajo samo v seksualni zvezi.

Novonastala socialna omrežja so takšnim zvezam samo v pomoč. Aplikacije za številne občutke nas skozi ekran naredijo vsemogočne. Celo izgovarjati se ni potrebno, nekaj seksi smeškov in drugi strani je vse jasno.

Na žalost, kot vsaka veza mora tudi ta dozoreti. Z obzirom, da se vsi vpleteni vnaprej dogovorijo, da tega ne bo, prihaja do ločitve, ki boli enako kot pri dobljeni košarici. Ko boste naslednjič dejale, saj je vse samo seks, boste težko prevarale samo sebe.

Preberite še:

Smešni zakoni o spolnosti
Je velikost pomembna
Postanite boginja seksa
Moškega lahko zapeljete povsod
Bi imele ljubimca?
 

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Kaj pomenijo najpogostejše moške laži?

13 junija, 2012 0