Tuesday, July 16, 2024

December ni samo mesec v katerem zapravimo največ denarja, temveč tudi mesec v katerem v povprečju zaužijemo 4.000 kalorij na dan, pravijo znanstveniki fakultete Heidelberg, ki so v svoji disertaciji deset let spremljali navade 16.000-ih prebivalcev Nemčije, Avstrije, Velike Britanije in Francije.


»Bilanca veselega decembra je črna, vsaj tri do pet kilogramov več pokaže tehtnica, zato ne preseneča dejstvo, da v januarju vsi hujšajo,« je dejal Hugo A. Katis, ki je vodil raziskavo.

Poleg sladkih ‘pregreh’ se je potrebno izogibati alkoholnim pastem. Na decembrskih zabavah je pitje alkoholnih pijač del narodne folklore. Alkoholne pijače pa so zelo kalorične!

Poleg kozarčka preveč imajo mnogi težave z brzdanjem apetita. Če želite januar pričakati z enako telesno težo, se izogibajte repeteju. Na krožniku naj se znajde raznovrstna prehrana, uživajte v priljubljenih jedeh, vendar ne pretiravajte. Po vsakem obroku popijte dva kozarca vode. Tako boste pospešili prebavo in preprečili naval na ostale dobrote.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Moške zapeljite s kuhalnico ne s parfumom

13 junija, 2012 0