Thursday, June 20, 2024

Če že tedne občutite bolečino v prsih, kašljate in imate povišano telesno temperaturo, obvezno obiščite zdravnika, saj je povsem evidentno da težave ne bodo izginile same od sebe. Opozarjamo na šest simptomov, ki jih ne ignorirajte saj lahko kažejo na resna obolenja. 


Glavoboli

Če so glavoboli pogosti je čas da zdravnik odkrije njihov vzrok. Ali so posledica težav z vidom, nezdravega načina življenja, ali nečesa resnejšega, je v vsakem primeru potrebna adekvatna terapija. 

Dolgotrajen kašelj

Kašelj je redni spremljevalec gripe in prehladov. Če kašljate še teden dni potem ko ste pozdravili gripo ali prehlad, ponovno obiščite zdravnika. Dolgotrajen kašelj je lahko simptom tuberkuloze, infekcijo dihalnih poti, KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen), in pljučnega raka.

Visoka telesna temperatura

Če vaša telesna temperatura niha med visoko in normalno brez nekakšnega vidnega razloga, morate odkriti kaj ni v redu. Prav tak obiščite zdravnika v kolikor imate visoko telesno temperaturo višjo od treh dni. 

Diareja

Ne glede na to, ali je za njo kriva pokvarjena hrana ali virusi, dlje kot diareja traja bolj je nevarna, saj izčrpa organizem in povzroča dehidracijo. Zdravnika obiščite, če driska traja več kot tri dni. 

Bolečina v prsih

Lahko je prav nenevaren simptom, ko pa ga enkrat spremlja bolečina v levi roki takoj obiščite zdravnika, ker sta to vodilna simptoma, ki opozarjata na srčno kap. 

Težave pri dihanju

Nenadno oteženo dihanje kaže na številna obolenja, od astme do alergijske reakcije.
 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Pametna inštalacija v vašem domu

13 junija, 2012 0