Sunday, April 14, 2024

Koža med nosečnostjo mora biti deležna posebne nege. Izbira nege je za vsako nosečnico različna. Nekatere se odločijo za losjone, druge stavijo na naravna olja ali pa so prepričane, da so strije odvisne od kožne strukture. Kakršna koli je že izbira, pa je koža nedvomno bolj negovana in lepša ob uporabi kozmetičnih sredstev.


Kakor so različne nosečnosti, se razlikuje tudi koža vsake posameznice. Nekatere nosečke se lahko pohvalijo, da koža na predelu trebuščka ni bila deležna sprememb, spet druge poležejo številnim spremembam in strijam. Dermatologi so prepričani, da cena kozmetičnih sredstev ni pogojena s kakovostjo, zato naj izbira izdelkov temelji na zdravi presoji in izkušnjah, ki so jih z določenim izdelkom že imele druge nosečnice.

Trg je poln izdelkov, namenjenih mladim mamicam. Nekateri prepričajo s svojo estetsko embalažo, drugi z nazivom, tretji spet s sestavinami in izvorom. Številne nosečnice pa med vso poplavo olj, losjonov in številnih krem rade izberejo naravne izdelke. Zelo popularna so različna olja, ki so cenovno dostopna in uporabna med in tudi po nosečnosti. Med temi je najbolj priljubljeno olivno olje, bio ali domače. Olivno olje velja za lepotilno boginjo in ga najdete na tržnici. Ker ima zelo specifičen in izrazit vonj ga mamice kombinirajo z losjonom aloe vere.

Pregnant, Infant, Mother, Pregnancy, Expect, BabyMed bolj priljubljenimi je tudi mandljevo olje, ki navdušuje z nežnim vonjem in ne pušča sledi na oblačilih. Priporočljiv je nanos po tuširanju ali tudi na suho kožo.

Če se soočate s suhostjo kože, je prava izbira karitejevo maslo, katerega nosečnice izberejo predvsem v zimskem delu leta. Izdelek koži povrne prožnost in zmanjšuje možnost nastanka strij. Nekoliko blažjo strukturo ima ogljičevo maslo, ki so ga že v preteklosti uporabljali za mehčanje, blaženje in nego kože, ki potrebuje vlažnost. Ogljičevo mazilo je lažje strukture v primerjavi z olji in ne pušča sledi ter je prijetnega vonja.

Kaj je prava izbira, naj pove vaša koža. Uporabljajte izdelke, ki vaši koži odgovarjajo in ne povzročajo dodatnih nevšečnosti.

https://moderna-zenska.si/cudezni-ucinki-kokosovega-olja/

Kategorija:   Telo in koža
Naslednji prispevek

Naravna kozmetika za mamice in malčke

21 oktobra, 2020 0