Thursday, July 18, 2024

Čiščenje kože mora biti nežno in z blagimi sredstvi, katera kožo mastijo in zadržujejo vlago. Primerni so izdelki iz naravnih surovin. Barvil, dišav in konzervansov naj vsebujejo čim manj, saj so ti najpogostejši povzročitelji kožnih reakcij. Mila, kopeli, losjoni in šamponi morajo imeti nevtralen oziroma rahlo kisel Ph, da se ohrani naravni zaščitni plašč kože. Uporabljamo kreme , ki poleg naravnih sestavin lanolina, belega voska in olivnega olja, vsebujejo vitamina A in D . Pri negi telesa je priporočljivo uporabljati losjone, ki vsebujejo dekspantenol, ki pospešuje epitelizacijo kože in zaradi vezave vlage ugodno vpliva na hidracijo kože. Posipi absorbirajo vlago na koži in jo zaščitijo pred draženju z obleko. Olja in oljni robčki so primerni za čiščenje kože, odstranjujejo ostanke kreme in pudra ter hkrati dovajajo maščobo.


Previdnost pri izpostavljanju sončnim žarkom , velja v vseh letnih časih. Vedno uporabljamo zaščitna oblačila in pokrivala ter kožo na soncu izpostavljenih mestih namažemo z zaščitnimi kremami. Zaščitne kreme s faktorjem nad 30, vsebujejo visoke koncentracije UV filtra, kar lahko otroško kožo draži.

Za nego torej uporabljamo kakovostna olja in masti, ki tako kot v telesu, tudi na koži delujejo proti glivicam,bakterijam, virusom in zajedalcem.

» Če svojemu otroku želite najboljše, ne dajte na njegovo kožo ničesar, kar mu ne bi dali v usta.«

Članek objavljen v reviji Super mami

Kategorija:   Dojenček in nega, Novice