Wednesday, February 28, 2024

Najbolj pogosti fetiši v doživljanju spolnega vzburjenja so bolj kot ne znani. Tokrat bomo opisali nekaj manj znanih in bolj nenavadnih fetišev.


Agalmatofilija – beseda izvira iz grškega besedoslovja (agalma – kip, philia – prijateljstvo, bližina). Agalmatofilija je spolni fetiš na kipe in plastične igračke (Barbike, lutke…).

Melolangnija – spolna vzburjenost, ki izvira iz poslušanja glasbe. Umetnost lahko intenzivno navdihuje čustva, ki osvobodijo spone spolne naslade. Pesmi, ki opisujejo ljubezen in seks pa je na glasbenem tržišču zagotovo več kot dovolj.

Yeastiality ali fetiš na testo – spolno vzburjenje doseženo s testom ali kruhom. Vključene so lahko vse vrste kruha ali peciva. Nekatere vzburja kvas, zato jih bolj vzburijo ženske z vaginalnim vnetjem.

Froterizem – vzburjenje v gneči. Temu fetišu podvrženi ljudje se spolno vzburijo v gneči, kot je npr. mestni avtobus, koncert, športna prireditev…

Fornifilija – ekstremna oblika privezovanja, pri katerem se človeško telo sklene v eno izmed oblik pohištva, najpogosteje klubsko mizico. Položaj je nenaraven, zato se je potrebno za daljše mirovanje v tem položaju privezati.

Emetofilija – spolno vzburjenje povezano z bruhanjem. Ljudi vzburja tako lastno, kot gledanje bruhanja drugih oseb.

Klizmafilija – spolno vzburjenje kot posledica klistirja.

Salirofilija – spolno vzburjenje kot posledica neurejenosti. Razmazana ličila, umazanija, kako ironično, nekatere spolno privlačijo.

Dakrifilija– je fetiš na solze in jok. Ne gleda ali jokate od sreče ali žalosti, boste pri tej obliki fetišizma postali poželjiv spolni objekt.

Formikofilija – fetiš na plazenje žuželk po telesu. Nekateri se ob tem dejansko dobro počutijo.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Zdrava prehrana ščiti pljuča

5 februarja, 2015 0